Lütfü Savaş, eleştirilere bakın nasıl yanıt verdi! CHP'ye 'fazla demokrasi' eleştirisi

CHP'nin Hatay adayı Lütfü Savaş kendisine gelen eleştirilere ilginç bir yanıt verdi. "Ben tartışılacak aday değilim" diyen Savaş, "CHP’de fazla demokrasi var" ifadesini kullandı.

CHP'nin Hatay'dan tekrar aday gösterdiği Lütfü Yavaş, kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt verdi.

CHP'nin Hatay adayı olan mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, TGRT Haber'de Gülden Kalecik Demirtaş'ın konuğu oldu.

Savaş, tartışılan adaylık sürecini, geride kalan CHP kongresini ve 6 Şubat depremleri ile ilgili soruları yanıtladı. 

ekran-goruntusu-2024-02-01-233037.png

"4 ANKETTE ÖNDE ÇIKTIK"

CHP’nin kongre sürecinde Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediğini belirten Savaş, “Özgür Bey’i de destekleyen taraf vardı. Bizi onore eden açıklamaları da oldu. Yapılan 4 ankette önde çıktık. Beni tekrar seçmen beni onurlandırdı. Şu bir gerçek ki; Biz Hatay için ve Hatay’ı yeniden ayağa kaldırmak için aday olduk. Tabi ki aday adaylığı sürecinde herkes rüştünü ortaya koyabilir. Partimiz beni seçtiği için Genel Başkanımıza teşekkür ediyorum. Birileri ‘ben aday olayım’ diyenler benim adaylığımı geri çekmemi istiyorlar” ifadelerini kullandı.

"MAALESEF CHP'DE FAZLA DEMOKRASİ VAR"

Lütfü Savaş sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnsan geçmişiyle yaşar. Hangi güzelliklerle birliktelerse onlarla ilerlerler. Sayın Kılıçdaroğlu beni aday göstermek istedi. PM’den ben ‘hayır’ oyuyla çıktım ama Kemal Bey beni kendisi aday gösterdi. Ben tartışılacak bir aday değilim ama maalesef CHP’de fazla demokrasi var.

"BENİM GİBİ ULUSAL HASSASİYETİ OLAN BİRİNİN ADAY OLMASI DAHA MANTIKLI"

Hatay Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata gözlerini yummadan önce Hatay’ı coğrafyamıza armağan etmişti. O yüzden benim gibi ulusal hassasiyeti olan birinin aday olması daha mantıklı.

"İKTİDAR PARTİSİNDE BİR KİŞİ, BİZDE HERKES KONUŞUYOR"

Parti disiplini olması lazım. İktidar partisinde bir kişi konuşuyor, bizde de herkes konuşuyor. Aslında bunun ortası bulunması lazım. Ben aday adaylığı sürecimde Genel Merkez’e sadece bir defa ‘hayırlı olsun’ ziyaretine gittim. Genel Başkanımız ‘geçmiş olsun’ ziyaretine geldi. Hatay’dan ben Ankara’daki olayları çok yakın takip edemiyorum. Bizde bu konular çok rahat konuşuluyor."