'Madenci Anıtı'na bariyer engeli! 41 madenci için yapılmak istenen açıklamaya müdahale
Ankara'da Bartın'daki maden faciası için protesto düzenlemek isteyen gruba polis müdahale etti. Çıkan olayda 20 kişi gözaltına alındı.
Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri, Bartın'ın Amasra ilçesinde meydana gelen maden faciası ile ilgili açıklama yapmak üzere bu akşam Ankara’da bir araya geldi.
Kızılay Olgunlar Sokak'taki Madenci Anıtı önünde açıklama yapmak isteyen gruba polis müdahale etti.
MADENCİ ANITININ ÇEVRESİ BARİYERLERLE KAPATILDI
Polis anıt çevresini bariyerlerle önceden kapatarak buraya girişi engellediği görüldü. Sadece meslek örgütleri temsilcileri bariyerlerle çevrilmiş olan anıt bölgesine alınırken diğer eylemcilere ise izin verilmedi. Bunun üzerine 4 meslek örgütü temsilcisi polis amirlerine açıklama yapmayacaklarını söyledi.
POLİS, PROTESTOCULARA MÜDAHALE ETTİ
Polisin açıklamaya izin vermemesi üzerine, açıklama yapmak için bir araya gelen emek ve demokrasi bileşenleri Konur Sokak’a yürüdü. Fakat burada da polis, emek ve demokrasi güçlerinin sokağa girmesine izin vermedi. Polis kitlenin yürüyüşü sırasında zaman zaman gruba müdahale etti.
GÖZALTINA ALINDILAR
Bir grup da madenciler için Yüksel Caddesi’nde İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmak istedi. Ancak polisin 20’ye yakın kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi.
Yaşananlara tepki gösteren TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Koramaz, şunları söyledi:
"SORUMLULAR HESAP VERENE KADAR MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ"
"Türkiye'de bir acının yaşanmasına bile izin vermiyor Ankara polisi. Bartın'da 41 arkadaşımız, yerin altında insanlık dışı çalışma koşullarında yaşamlarını yitirdi. Türkiye'nin duyarlı insanları, bir daha böyle cinayetler yaşanmasın diye sorumlulardan hesap sorulsun diye eylem yapmaya kalkıyorlar. Burada engelleniyoruz. Parça parça ediliyoruz. Yarımız bir tarafta yarımız bir tarafta. Burada Türkiye'nin en büyük kitle örgütleri var, partileri var. Biz bu yasakları protesto ediyoruz. Şunu bilsinler. Sorumlular, hesap verene kadar Türkiye'nin her tarafında mücadeleye devam edeceğiz. Bu yasaklar bizi yıldıramayacak."