Mamak Metrosu'nun temeli ne zaman atılacak? Mansur Yavaş açıkladı... Dikimevi, Abidinpaşa, Tuzluçayır, Nato Yolu...

Mamak Metrosu'nun temeli ne zaman atılacak? Mansur Yavaş açıkladı... Dikimevi, Abidinpaşa, Tuzluçayır, Nato Yolu...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Mamak Metrosu'nun temelinin ne zaman atılacağını açıkladı. Peki Dikimevi-Natoyolu Metro Projesi'nde ilk kazma ne zaman vurulacak?

Ankara'da ulaşım yıldan yıla dayanılamaz hale geliyor. Nüfus artışı nedeniyle özellikle Mamak ilçesinde yaşanan trafik yoğunluğu vatandaşları isyan ettiriyor. Bunun için Mansur Yavaş göreve gelmeden önce sık sık bölgenin metroya kavuşacağına ilişkin vaatlerde bulundu. Bunun için adımlar da atıldı. Peki Mamak Metrosunun temeli ne zaman atılacak? 

Daha önce Melih Gökçek döneminde 'hiç bitmeyen' ve bakanlığın devreye girmesiyle on yıllarca süre sonra biten, esprilere dahi konu olan Keçiören metrosu gibi acı bir tecrübesi olan Başkent halkı şimdi Mamak metrosunu bekliyor. Yavaş'ın ilk dönem süresi dolmak üzere. Aradan geçen yıllarda metro için gereken adımlar atıldı. Nihayetinde artık Dikimevi-Natoyolu metrosu için artık sonlara yaklaşıldı. Peki ama metro temeli ne zaman atılacak?

DİKİMEVİ - NATOYOLU METROSUNUN TEMELİ NE ZAMAN ATILACAK?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Başkent'teki metro çalışmalarına dair bilgi verdi. X hesabından paylaşım yapan Yavaş şu ifadeleri kullandı:

"Ankara'da iki ayrı hattı birbirine ring şeklinde bağlayacak olan ilk metro hattının proje çalışması için bugün ilk imzaları attık. Koru metrosunun Bağlıca metrosuna uzatılmasının ardından Çayyolu metrosunu Sincan metrosuna bağlayacak olan hat için proje çalışmasına başladık. 5 istasyon ve 11.6 kilometreden oluşacak hat, Bağlıca ile Devlet Mahallesi istasyonlarını birbirine bağlayacak.

"BU DÖNEM TEMELİNİ ATACAĞIZ"

Bu dönemde, 7,43 km'lik Mamak Metrosu'nun projesini tamamladık. Yapım ihalesinin 2. aşaması 8 Ocak 2024 tarihinde yapılacak ve inşallah bu dönem temelini atacağız.

9,63 km'lik Koru-Bağlıca ve Koru-Yaşamkent Metro Hattı, 7,69 km'lik Keçiören-Ovacık Metro Hattı ve 14,3 km'lik Kızılay-Dikmen Metro Hattı'nın projesini 2024 yılının Şubat ayına kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Bugün proje çalışması imzalanan 11,6 km'lik Bağlıca - Devlet Mahallesi hattı ile beraber, TOPLAMDA 5 AYRI HATTA 50,65 KİLOMETRELİK METRO PROJESİ İÇİN SÜRECİ GÜN KAYBETMEDEN SÜRDÜRÜYORUZ.

"HAVAALANI METROSUNUN BELEDİYEMİZLE İLGİSİ BULUNMAMAKTADIR"

 

Havalimanı Metrosu ise T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı uhdesinde olup Belediyemizle ilgisi bulunmamaktadır."