Manastırda papaza Kelime-i Şehadet getirterek komik olmaya çalışan adam, papazı çıldırttı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) Apostolos Andreas Manastırı'na giden bir şahıs, papaza Kelime-i Şehadet getirtmeye çalıştı. Şahısla ilgili yasal işlem başlatıldı.
KKTC'de Apostolos Andreas Manastırı'na giden Mehmet Erol Muavili isimli şahıs, papazın yanına giderek Kelime-i Şehadet getirdi. Papaza da Kelime-i Şehadet getirtmeye çalışan şahıs, o anları sosyal medya hesabından paylaştı.
Papazın taciz edildiği görüntülerle ilgili emniyet harekete geçti. Videoyu çeken Muavili hakkında yasal işlem başlatıldı.
"DİNİ İNANIŞ VE YAŞAYIŞLARA SAYGI ÇOK ÖNEMLİ VE HASSAS BİR KONUDUR"
KKTC İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, konuyla ilgili bir yazılı açıklama yaptı. Yasal işlem başlatıldığının belirten Oğuz, açıklamasının tamamında şu ifadeleri kullandı:
"Bugün ülkemizde önemli dini ibadet yerlerinden biri olarak kabul edilen Dipkarpaz da bulunan Apostolos Andreas kilisesinde bir şahıs tarafından video çekimi yapılarak yayınlanmıştır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde dini özgürlüklerde ve ibadetlerde birçok çeşitlilik vardır. Dini inanış ve yaşayışlara saygı da çok önemlidir ve hassas bir konudur. Bu konuda ayrıştırıcı, tahrik edici, tacizkâr durumlar ve davranışlar kabul edilemez. Bu nedenle dinlere ve kültürlere saygı kapsamında toplumsal huzuru bozmaya yönelik yapılan bu davranış hakkında ilçe kaymakamlığı vasıtasıyla gerekli yasal işlem başlatılması için polis müdürlüğüne şikayette bulunulmuştur."