Manavgat'taki yangın bir türlü durdurulamıyor

Manavgat'taki yangın bir türlü durdurulamıyor

Manavgat'ta çarşamba günü öğle saatlerinde 4 farklı noktada başlayan yangın hala sürüyor. Dün gece Gebece ve Ahmetler mahallelerinde etkili olan yangında etkilenen 5'i orman personeli 6 kişi hastaneye kaldırıldı.

Ahmetler Mahallesi tahliye edilirken, yangın, Manavgat dışında Akseki ve Gündoğmuş ilçelerinde de devam ediyor.

Gittikçe şiddetlenen rüzgarın etkisiyle 500 metreye kadar gidebilen alevli kozalakların, yangının büyümesine neden olduğu aktarıldı.


Manavgat merkeze 30 kilometre uzaklıktaki ormanlık alanda çarşamba günü saat 12.00 sıralarında 4 farklı noktada başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Bölgede çok sayıda zeytinlik ve bahçenin yanı sıra ormanlık alanda etkili olan yangına, havadan ve karadan müdahale edildi. Yangın, bölgedeki yerleşim yerleri ve tarım alanlarının yanı sıra hayvanların barındığı noktalara da yayıldı. Yangın söndürme uçakları ve helikopterlerin yanı sıra orman işçileri ile itfaiye ekipleri söndürme çalışmalarına katıldı. Yangının büyük bir alanda etkili olması nedeniyle birçok ev kullanılmaz hale geldi. Vatandaşlar eşyalarını alamadan evlerini terk etti. Bazı evlerde ise yangının hala devam ediyor.