Mansur Yavaş, Gündoğdu Meydanı'ndan Süleyman Soylu'ya seslendi: "Bu milletin iradesi sandığa yansıyacak ve çıktığı şekilde kabulleneceksiniz"

Mansur Yavaş, Gündoğdu Meydanı'ndan Süleyman Soylu'ya seslendi: "Bu milletin iradesi sandığa yansıyacak ve çıktığı şekilde kabulleneceksiniz"

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı ve ABB Başkanı Mansur Yavaş, İzmir mitinginde konuştu.

Mansur Yavaş, İzmir'deki Gündoğdu meydanında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun seçime darbe demesine ilişkin konuştu.

"BİZ SİZE KAYBETTİRMEK İÇİN BURAYA GELDİK"

"Biz size kaybettirmek için buraya geldik. Bundan doğal ne var Allah aşkına. Evet, başaramadınız. Bitirdiniz. Siz kaybedin diye seçime girdik. Bunun için mecliste karar aldınız. Eee? Seçime girdiniz ama kazanamazsınız. Bu milletin iradesi sandığa yansıyacak ve çıktığı şekilde kabulleneceksiniz. Böyle tehditvari konuşmaları artık millet dinlemiyor.

"BELEDİYENİN YOLSUZLUK DÖNEMİ BİTTİ"

Peki niye böyle yapıyorlar? Ankara'da 25 yıllık rantı bırakmamak için çocukları futbol takımlarının başında oynasın diye buradan kopmak istemediler. Bunun için iftiralar attılar. Yönetemez, küçük bir ilçe başkanı dediler. Tıkır tıkır işlerimiz devam ediyor. Ödüller aldık. Uluslararası şeffaflık ödülü aldık. Artık ihaleler canlı yayınlanıyor. Belediyenin yolsuzluk dönemi bitti. 

"SÖKTÜKLERİ TC TABELASINI BİZ TAKTIK"

Ankara'da PKK'lılar sayaç okuyacak. Cumhuriyetin başkentinde PKK'nın ne işi var? Seçildik, zamanında söktükleri T.C. tabelasını biz taktık. Baktık bu tutmadı İstanbul'da da aynısını söylediler. Beka gider, Mekke, Kudüs düşer... İmamoğlu 805 bin farkla kazanarak gerekli dersi verdi.

"BIRAKMAK İSTEMİYORLAR"

Bırakmak istemiyorlar. Çakarlı arabalarını, villalarını, 4-5 maaşı, liyakatsizliği, torpili... Bu düzen onların işine geliyor."

EGEMEN BAĞIŞ'I HATIRLATTI

Egemen Bağış'ın şampanya içtiği görüntüleri hatırlayan, ayet ile dalga geçmesini hatırlatan Yavaş, "Kendi partilerinden birileri böyle yapınca ee bizim günah işleme özgürlüğümüz var dediler. Buna ağızlarını açmadılar." dedi.

"HER GÜN MERKEZ BANKASI BAŞKANI, HAZİNE BAKANI DEĞİŞİYOR"

Siz bir lokma bir hırka diye geldiniz. Şimdiki servetiniz naısl? Onları bilmem ama halkın fakirleştiği kesin. Ev sahibi kiracıyla boğuşuyor, ülke mülteci deposu olmuş, sınırlar delik deşik olmuş, ne diyorlar 'Sus, teröristsin'... Bu adamlara devlet mi teslim edilir diyorlar. Bak bak! Sayın Genel Başkanımız en az 27,5 yıl devlette çalışmış devleti biliyor. Bu devletn içinde başbakanlık yapmış, bakanlık yapmış insan var. Sayın Babacan bakanlık yapmış. Bu adamlara bu devlet teslim edilir mi diyorlar... Şimdi ekonomi bozulmuş, çaresiz kalmışlar. Hangi bakanı geri getirelim diye düşünüyorlar. Her gün merkez bankası başkanı, hazine bakanı değişiyor.

"BU ÜLKEYİ SIFIR TERÖRLE ALDILAR, ŞİMDİ GETİRDİKLERİ HAL BU"

Bu ülkede teröristlerle işbirliği konusunda suçlanacak son kişi Kılıçdaroğlu'dur. PKK ona Karadeniz'de suikast yapmıştır. Bütün söylenenler 2400 maddelik mutabakat metninde yazılıdır. Onun dışındakiler yalandır. Çözüm sürecinde yanlış yapıyorsunuz, meclise getirin dedikçe siz kandan besleniyorsunuz diyorlardı. Halbuki bu ülkeyi sıfır terörle aldılar, şimdi getirdikleri hal bu! Bunlar mevsimlik vatansever."