Mansur Yavaş Türkiye'yi ağlatan engelli yurttaşa el uzattı

Mansur Yavaş Türkiye'yi ağlatan engelli yurttaşa el uzattı

568 lira engelli maaşıyla altı kişilik ailesini geçindirmeye çalışan Yunus Kumru Türkiye’nin gündemine oturdu.

Yunus Kumru, 58 yaşında. Ankara Sincan'da oturuyor. Türkiye onu, bir sokak röportajındaki sözleriyle tanıdı.

O röportajda, sesi titreyerek, “Engelli maaşımın haricinde başka bir gelirim yok. O da 568 lira. 500 lirasını kiraya veriyorum. 4 tane çocuğum var. Kiradan sonra bana 68 lira kalıyor. Ekmek almaya param yok. 2011'de kaza geçirdim, ayağım sakat kaldı, elektriğimi Aile Bakanlığı karşılıyor. Su borcu için de komşular yardım ediyor, Allah razı olsun. İnanın çok zor. Dokunsalar ağlayacağım” dedi.

TIKLAYIN- İZLEYENLERİN TEPKİSİNİ ÇEKEN RÖPORTAJ 

YARDIMA KOŞTULAR

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, bu sözler milyonların yüreğini dağladı. Hayırseverler seferber oldu. Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş harekete geçti.

Nakdi yardım, kıyafet ve gıda yardımı yapılması talimatını verdi. Kumru Ailesi'nin boş olan dolabı, gelen yardımlarla öğleden sonra biraz doldu. Ailenin yüzü bir süreliğine güldü.

“DİŞLERİM ÇOK KÖTÜ DURUMDA, AĞZIMI BİLE AÇAMIYORUM”

Yunus Kumru (58) ve eşi Gülay Hanım'a bir dokunduk bin ah işittik. Gülay Hanım, parasızlıktan dişlerini bile yaptıramadığını söyledi…

PARASIZLIKTAN TEDAVİ BİLE OLAMIYORUZ

Yunus Kumru'nun eşi Gülay Kumru da “Dişlerim çok kötü durumda. Ağzımı bile açamıyorum” dedi. Parasızlıktan tedavi bile olmadığını söyledi.