Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu yeniden aday olacak mı?

Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu yeniden aday olacak mı?

ABB Başkanı Mansur Yavaş ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yeniden aday olacak mı? Bu sorunun cevabını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yanıtladı. ABB Başkanı Mansur Yavaş ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yeniden belediye başkanlıklarına aday olup olmayacağına yönelik soruyu yanıtladı.

Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'a konuk olan Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

"ADAY OLMALARINI İSTERİM"

(İmamoğlu İBB'ye aday yapcak mısınız?) - "Olmasını isterim. Elbette. Her toplantı yapana telefon açıp niye toplantı yapıyorsunuz demem. Öztrak, parti sözcüsü olarak soru üzerine açıklama yaptı. Sorulmasa yine açıklama yapılmazdı. Ben de etik kurallardan söz ettim. Etiği biz biliriz.

Ankara için Mansur Yavaş ile ilgili de görüşüm aynı.  Belediye başkanlarımız başarılı.

"YEREL SEÇİMLERİ KAZANACAĞIZ"

(Seçimlere ittifakla gidilmemesi halinde...) Dünyanın sonu değil, olabilir. Yerel seçimde halk kendisi ittifakı yapar. Halk bakar, kim en iyisi belediye başkanı ise ona gider oyunu verir. Uşak'ta mesela. Hangisinin iyi olduğunu Uşaklı bilmiyor mu? İzmir'de Rize'de bir yerel seçimde belediye başkanı adaylarını aşağı yukarı herkes tanır ama mesela Tunceli'de Karaman'da Karamanlı bilir kim daha iyidir, daha çok sevilir, gider oyunu ona verir. O dinamikleri göz ardı etmemek gerekiyor.

"ORADA SAHTEKARLIK VARDI BURADA SAHTEKARLIK YOK"

Yerel seçimleri kazanamazsanız? Kazanacağız... Önümüzdeki kazanamadığınız bir cumhurbaşkanlığı seçimi var. Orada sahtekarlık vardı burada sahtekarlık yok.  Bunlar olmasaydı biz kazanıyorduk zaten."