Mansur Yavaş ve TOGO kuleleri! CHP'li Akdoğan: "Bu Ankara seçimlerine bir darbe girişimidir"

CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, "Adalet Bakanlığı bugün itibariyle Ankara seçimlerine müdahale etmiştir. Bu Ankara seçimlerine bir darbe girişimidir." ifadelerini kullandı.

CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, Adalet Bakanlığı'nın Togo kuleleri ile ilgili dosyada alınan kararı bozma isteminde bulunmasını gündeme taşıyarak, yapılanın Ankara seçimlerine açık bir müdahale olduğunu savundu. 

"Adalet Bakanlığı bugün itibariyle Ankara seçimlerine müdahale etmiştir. Bu Ankara halkının iradesine karşı yapılan bir darbe girişimidir." diyen CHP'li Akdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"TOGO KULELERİ, MANSUR YAVAŞ'IN BELKİ DE İLK MÜCADELESİYDİ"

"Adalet Bakanlığı bugün itibariyle Ankara seçimlerine müdahale etmiştir. Bu Ankara halkının iradesine karşı yapılan bir darbe girişimidir. Siyasallaşmış yargının şu anda nasıl işlediğine dair somut bir örneği bugün hep birlikte yaşadık. Bakın durum ne? TOGO kuleleri konusunu hatırlıyorsunuz değil mi? Daha çok para kazanmak, daha çok beton dökmek, daha çok rant için gözü dönmüşlerle Mansur Yavaş’ın belki de ilk mücadelesiydi.

"ON BİNLERCE DOSYA ARASINDAN ADALET BAKANLIĞI KARARI BOZMA İSTEMİNDE BULUNUYOR"

İşte bu dönemde, 3 sene önce Hem Sinan Aygün’ün hem de Melih Gökçek’in avukatı olan bir şahıs, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş hakkında, 2019 yılında verdiği röportajdan ötürü suç duyurusunda bulunuyor. TOGO Kulelerinin meşhur avukatının bu suç duyurusu hakkında Savcılık takipsizlik kararı veriyor. İtirazını da mahkeme reddederek bu takipsizlik kararını kesinleştiriyor. Buraya kadar herşey normal Gel gelelim, taa 3 yıl sonra, on binlerce dosya arasından Adalet Bakanlığı gidip bu dosyada alınan kararı bozma isteminde bulunuyor.

"YAVAŞ'IN ADAYLIĞI AÇIKLANDIKTAN HEMEN SONRA BAKANLIK ELİYLE YARGIYA MÜDAHALE EDİLİYOR"

Yani ne hikmetse, Mansur Yavaş’ın adaylığı açıklandıktan hemen sonra Bakanlık eliyle yargıya müdahale ediliyor. Yani bakanlık Ankara seçimine müdahale etmek istiyor aslında . Sayın Adalet Bakanına sesleniyorum; işi gücü bıraktınız da kişisel dosyaların pekine mi düştünüz? Başka işiniz gücünüz yok mu sizin? Siyasi operasyonlarınıza biz alışığız zaten de, şimdi de hukuka doğrudan müdahale mi etmek istiyorsunuz?

"ADALET BAKANLIĞI ANKARA SEÇİMLERİNE MÜDAHALE ETMİŞTİR"

Buradan duyuruyoruz. Bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız. Ankara’nın 100 yılını çalanların hukuk sopasıyla Ankara’nın iradesine müdahale etmesine izin vermeyeceğiz. En başta da söylediğim gibi Adalet Bakanlığı Ankara seçimlerine müdahale etmiştir. Bu Ankara seçimlerine bir darbe girişimidir."

 

ekran-goruntusu-2023-12-07-210137.png