Mansur Yavaş'tan fark yiyen Özhaseki konuştu...Belediye başkanlarının adaylık ihtimallerini eleştirdi

Mansur Yavaş'tan fark yiyen Özhaseki konuştu...Belediye başkanlarının adaylık ihtimallerini eleştirdi

Ankara'da yerel seçimde Mansur Yavaş'tan 150 bin fark yiyerek büyükşehir belediyesini kaybeden Mehmet Özhaseki, Millet İttifakı'nın belediye başkanlarının cumhurbaşkanlığına adaylık için isminin geçmelerini eleştirdi.

31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'nde AKP'nin Ankara'dan aday gösterdiği Mehmet Özhaseki, rakibi Mansur Yavaş'tan fark yiyerek elenmiş ve AKP'li belediye yıllar sonra CHP'ye geçmişti. 

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın isimlerinin 2023 seçimlerinde cumhurbaşkanlığı adaylığında geçmesine tepki gösterdi. Özhaseki yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"KOCA KOCA ŞEHİRLERİN BAŞINDA ADAMLAR..."

"Günümüzde yeni bir model belediyecilik çıktı. Algı operasyonları çekiyorlar. Çalışmaya niyetleri yok. İş yapmaya da niyetleri yok. Zaten yapacak becerileri de yok. Ömürlerini yalanla geçiriyorlar. Koca koca şehirlerin başında adamlar hiçbir şey yapmadan 'Acaba cumhurbaşkanı olabilir miyim?' diye hayal kuruyorlar. Böyle de bir dönem başladı."