Mansur Yavaş'tan kara propagandalara yanıt: "İstanbul giderse Kudüs gider dediler, gitmedi"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı ve ABB Başkanı Mansur Yavaş, AKP'nin Millet İttifakı'na yönelik kara propagandalarına yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, tv 100'de Uğur Dündar ile Haftanın Panoraması programının konuğu oldu. Uğur Dündar ve Mine Özbek'in sorularını yanıtlayan Yavaş'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"BEKA SORUNU DEDİLER, TC İBARESİNİ BİZ GETİRDİK"

İstanbul giderse Kudüs gider dediler, gitmedi. Beka sorunu dediler, TC ibaresini biz geri getirdik. Sayaçları PKK'lılar okuyacak dediler, sayaçları Ankara'nın tertemiz vatansever insanları okuyor. Bu korkular yersiz.

"PKK'LILAR İŞE GİRECEKTİ! FATURALARI TERTEMİZ ANKARA'NIN VATANSEVER İNSANLARI GÖTÜRÜYOR"

PKK’lılar işe girecekti, faturaları bilmem kim taşıyacaktı. Faturaları tertemiz Ankara’nın vatansever insanları götürüyor. Bu korkular yine yaratılmaya başlandı. Bunların hepsi yersiz.

"İSRAFIMIZ OLMADIĞI İÇİN KAYNAKLARI HALKIN İHTİYAÇLARINA HARCIYORUZ"

Şu anda 14 bin öğrenciye 330 lira yatırıyoruz. İsrafımız olmadığı için kaynakları boş projelere değil de halkın ihtiyaçlarına harcıyoruz. 2015 yılında 80 liraya yapılan asfaltı, 5 yıl sonra bugün biz 25 liraya yapıyoruz.

"İŞ BEĞENMEME YOK, GENÇLER ÜLKEDE EMEĞİNİN KARŞILIĞINI ALAMIYOR"

"Gençler özgürlüklerine düşkün, kimse kendilerine karışmasın istiyorlar. Şimdi 'gençlik bozuldu' diyenler var, 2000 sene önce Aristo zamanında da 'gençlik bozuldu' deniyormuş. Gençlik bozulmuyor. Gençler kendi geleceklerini oylayacaklar. Biz artık gelecek kaygısı olmayan insanlarız. Gençlerin kırgınlıklarını bir kenara bırakarak kendi geleceklerini belirlemesi gerekiyor. İş beğenmiyor denen gençler, Avrupa'ya gidiyor garsonluk yapıyor. İş beğenmeme diye bir şey yok. Gençler ülkede emeğinin karşılığını alamıyor.

"BİZLER YİNE GENÇLERİN SÖZLERİNİN TEMSİLCİSİ OLACAĞIZ"

İttifak var, 2 yıldır toplanıyorlar. Sonuçta bir karar verildi, tabi ki gençlerde hayal kırıklığı olmuş olabilir, kırıldılar. Fakat Cumhurbaşkanı yardımcılığı söz konusu olunca bizler yine onların sözlerinin temsilcisi olacağız.

"EŞİTLİK İLKESİNE AYKIRI"

Sayın Cumhurbaşkanı adayımız, Cumhurbaşkanına hakaret suçunun kaldırılacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı size ağır bir söz söylerse yargılanmıyor ama siz ona aynı sözü söylediğinizde yargılanıyorsunuz. Eşitlik ilkesine aykırı.

"YAĞMA HÜRRİYETİ BİTTİ"

Bazı açık yaptığımız ihaleleri, eski müteahhitlerin alması nedeniyle eleştiriliyorum. ‘O, eski dönemde de ihale alıyordu’ deyip 50 milyon TL daha pahalıya başkasına mı vereyim? Bundan sonra yağma hürriyeti bitti. Açık, şeffaf olunacak.