Marketler kaça kadar açık olacak?

Marketler kaça kadar açık olacak?

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Kabine toplantısının ardından açıklanan yeni koronavirüs önlemleriyle kısıtlamaların kapsamı genişletilmişti. Herkes şimdi marketlerin kaça kadar açık olduğunu merak ediyor.

Bu kapsamda, hafta içi her gün gece saat 21.00 ile sabah 05.00 arasında genel sokağa çıkma yasağı uygulanacağı biliniyor. Sokak kısıtlaması hafta sonları cuma akşamı 21.00'den pazartesi sabahı saat 05.00'e kadar kesintisiz devam edeceği biliniyor.

Kısıtlamanın olduğu cumartesi ve pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebileceği biliniyor.

Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceği öğrenildi.

Kısıtlama sürecinde (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) unlu mamul ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlar hariç) yürüme mesafesindeki fırına gidilebileceği belirtildi.

Fırın ve unlu mamul ruhsatlı iş yerlerine ait ekmek dağıtım araçlarıyla sadece market ve bakkallara ekmek servisi yapılabilecek, ekmek dağıtım araçlarıyla sokak aralarında kesinlikle satış yapılmayacak.