Maske uyarısı yapıldı diye bir kadını ölümle tehdit etti: "Zaten kadın öldüreni hapse atmıyorlar"

Maske uyarısı yapıldı diye bir kadını ölümle tehdit etti: "Zaten kadın öldüreni hapse atmıyorlar"

İstanbul'da bir toplu taşıma aracında, maske uyarısı yapan kadın öldürülmekle tehdit edildi.

Yenibosna-Silivri hattında hizmet veren 303 numaralı otobüste, maske uyarısı yapan gazeteci Büşra İlaslan, bir erkek tarafından öldürülmekle tehdit edildi.

Uyarının ardından, "Takmıyorum ne olacak" yanıtını veren maganda, ardından uyarıyı yapan kadınla tartışmaya başladı. Farklı yolculardan da tepki alan kişi, bir yolcuya vurmak için elini kaldırdı. Bunun üzerine diğer yolcular araya girdi.

Maganda daha sonra gelen tepkiler üzerine maskesini takmak zorunda kaldı. 

Yeniçağ'da yer alan habere göre; maganda tarafından öldürülmekle tehdit edilen kadın, olay anını sosyal medya hesabından şöyle anlattı:

"Yarım saat önce bulunduğum 303 Silivri otobüsünde sırf 'Lütfen maskenizi takar mısınız' dediğim için hiç tanımadığım bir erkek tarafından ÖLDÜRÜLMEKLE tehdit edildim. Cümlesi aynen şuydu: 'Zaten kadın öldüreni hapse atmıyorlar, canımı sıkma bak sonun kötü olur.'

Ben maske takması için rica ettiğimde ilk cevabı 'Takmıyorum ne olacak' olunca karşılıklı tartışmaya başladık. Adam bana ve benim gibi ona tepki gösteren bir yolcuya vurmak için elini de kaldırınca araya diğer yolcular girdi.

O sırada 'Zaten kadın öldüreni hapse atmıyorlar, canımı sıkma bak sonun kötü olur.' diye bağırdı. Otobüs durdu. Diğer yolcuların baskısıyla maskesini takıp susan maganda ile aramıza başka yolcular girdi.

Sinirden tartışma sırasında görüntü almak aklıma gelmediği için sonradan bu magandanın görüntüsünü aldım. Otobüsten indiğimde elim ayağım titriyordu. İndiğim durak sakin bir yer. O kısacık zamanda bir yandan arkamdan inme ihtimalinde kendimi nasıl koruyabileceğimi düşünürken,diğer yandan tüm bu tehditlerinin yanına kalacağından emin oluşunun yarattığı öfkeyi bastırmaya çalıştım. Her gün öldürülen kadınların haberini yazan ben, yarın ya da başka bir gün o haberlerden birinin öznesi olabilme ihtimali ile tanımadığım bir adamın yüzünde karşılaştım."