Mehmet Akif Ersoy, Murat Kurum'a 'siyasi' soru soran genci engelledi mi? Uzun uzun cevap verdi

Gazeteci Mehmet Akif Ersoy, 'Nedir, Ne Değildir' isimli siyaset dışı formatı bulunan programda bir gencin sorusunu kestiği iddiaları üzerine yanıt verdi.

Habertürk'te gazeteci Mehmet Akif Ersoy'un sunduğu 'Nedir, Ne Değildir' programının konuğu AKP İstanbul adayı Murat Kurum'du.

ekran-goruntusu-2024-03-11-190334.png

Sunucu Ersoy, yayın sırasında bir genç kadının sorduğu Gazze sorusunu böldü. Bu olay sosyal medyada hemen gündem oldu ve Ersoy'a tepki üstüne tepki yağdı. Ersoy, tepkilerin ardından yaptığı açıklamada, programın siyasi içerikli olmadığını hatırlattı.

ekran-goruntusu-2024-03-11-190318.png

GEÇMİŞ PROGRAMLARDAN KESİTLER YAYINLAYARAK KENDİNİ SAVUNDU

Son olarak Ersoy, bu akşamki Ana Haber bülteninde yaşananlar üzerine bir açıklama daha yaptı. Geçmiş programlardan kesitlerin de yayınlandığı görüntülerde programa katılan hiçbir siyasi ismin, propaganda yapmasına müsaade edilmediği ve yine programlarda hiçbir şekilde siyasi içerikli soruların kabul edilmediği, yaşama dair soruların yer aldığı görüldü.

"BİR KARAR VERİN"

Ersoy dünkü açıklamasında ise şöyle demişti:

"Arkadaşlar bir karar verin, bazı muhalif hesaplar ve trolleri “Gazetecilik bitti-yandaş - yalaka Akif, mikrofonu elinden aldı” falan diye gömüyor. İktidara yakın kimi hesap ve troller de “Murat Kurum’a operasyon çekti. Akif güvenilmez biri, Habertürk’e çok dikkat edin” kafasında… Allah akıl fikir versin."

ekran-goruntusu-2024-03-11-190719.png