Melih Gökçek'in istismarcı şeyh ile fotoğrafı ortaya çıktı!

Melih Gökçek'in istismarcı şeyh ile fotoğrafı ortaya çıktı!

Görevinden alınan Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek'in ortaya çıkan fotoğrafı sosyal medyada gündem oldu.

Ankara Büyükşehir Belediye eski Başkanı Melih Gökçek’in, 12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda suçundan tutuklanan Uşşaki tarikatı lideri Fatih Nurullah ile fotoğrafı paylaşıldı.Ortaya çıkan bu fotoğraf Melih Gökçek'i zor durumda bıraktı. 

Ne olmuştu?

Kamuoyunda ‘Uşşaki Tarikatı Lideri’ olarak gündeme gelen Eyüp Fatih Şağban’ın “Hele İslami devlet olsun, en güzel sarığı biz saracağız, en güzel cübbeleri biz giyeceğiz. Ayasofya açıldı. Sarık ve cübbe de... Vakti gelir. Devletin kontrol mekanizmalarında olalım. Ne idüğü belirsizler karar mekanizmalarına geçince Müslümanlar sıkıntı çekiyor” sözleri sosyal medyaya yansımış ve büyük tepki çekmişti. 

Şağban’ın Akyazı’da da misafirlerini ve müritlerini kabul ettiği yazlık bir dergâhı vardı. Şağban, burada mürit olan anne ve babasıyla birlikte kalan 12 yaşındaki bir kız çocuğunu birden fazla kere taciz etti. Çocuğun babası şikâyetçi oldu ve jandarmayla birlikte dergaha gitti. Diğer müritlerin saldırısına uğrayan babayı jandarma ekipleri linçten güçlükle kurtardı. Jandarma Şağban’ı gözaltına aldı. 

Şağban, sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tarikattan yapılan açıklamada ise "Şahısla bir ilgimiz yok" denildi.