Menderes Belediyesi'nde istifa resti!

Menderes Belediyesi'nde istifa resti!

Menderes’te Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Rüzgar’ın Başkan Mustafa Kayalar’ı CİMER’e şikayet etmesiyle başlamış olan gerilim arttı. CHP’li dört meclis üyesi istifa kararı alırken İl Başkanı Deniz Yücel ise acil toplantı kararı aldığı aktarıldı.

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ı CİMER’e şikayet eden Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Rüzgar’ın görevden alınmasıyla başlayan tartışmalar sürüyor.

Başkan Kayalar’ı usulsüz inşaatlara ve kaçak yapılara göz yummakla suçlayan Rüzgar’ın bizzat kendi isim ve TC kimlik numarasıyla yaptığı başvuru partiyi de karıştırdı. Menderes Belediyesi’nde görev yapan dört meclis üyesi istifa kararı aldı. Yerel seçimde Kayalar ile birlikte seçilen Fatma Ekicioğlu, Amine Çiçek, Bülent Taşkıran ve Ertan Güleç’in kararlarını il başkanlığına ve parti yönetimine sözlü olarak bildirdikleri öğrenildi. Resmi kayıtlara girmeyen kararı alan dört ismin belediyenin şeffaf yönetilmemesinden, kararların alınma sürecinde ortak akıldan uzaklaşılmasından rahatsız oldukları öğrenildi. Görüşmelerinde Başkan Kayalar ve ekibinin yolsuzluk iddiaları ve yönetim zafiyetleriyle de gündeme geldiğini iddia eden meclis üyelerinin acil müdahale talebinde bulunduğu da aktarıldı.

YÜCEL’DEN İLÇEDE ZİRVE!


Ege Medyası'nın haberine göre; Menderes’te tansiyonun yükselmesinin ardından CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel acil toplantı kararı aldı. İlçe başkanlığında sabah erken saatlerde yapılacak toplantıya ilçe yönetim kurulu üyeleri ve meclis grubu da çağrıldı. Yücel’in toplantıda ilçede yaşanan son gelişmeleri masaya yatıracağı öğrenildi.