Menemen Belediyesi'nde son durum: CHP İzmir'den Menemen çıkarması!

Menemen Belediyesi'nde son durum: CHP İzmir'den Menemen çıkarması!

İzmir 2. İdare Mahkemesi’nin Deniz Karakurt’un kazandığı Menemen Belediyesi Başkan Vekilliği Seçimi’nin iptal edilmesinin ardından CHP İl Yönetimi ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in katılımıyla Menemen'de basın toplantısı düzenledi.

Menemen Belediyesi Başkan Vekilliği seçimi için mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararı sonrasında Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) hamle geldi.

CHP’liler karara itiraz edeceklerini açıklarken, “Menemen’de darbe yapılmasına izin vermeyeceğiz” çıkışında bulundu. Gelişmeler sonrasında CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve parti yöneticilerin katıldığı basın toplantısı Menemen’in Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti. Başkan Vekili Deniz Karakurt yaptığı açıklamada önemli vurgularda bulundu.

ŞAİBEYİ KANITLASINLAR DENİZ KARAKURT ŞU AN İSTİFA EDER!
Basın toplantısında kürsüye ilk olarak CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel geldi. İl Başkanı Yücel, “Kuranın şekli ve yöntemi AK Parti adayı, milletvekilleri, il başkanı ve genel başkan yardımcısı mutabakatıyla belirlendi ve uygulandı. Yapılan kura işlemi belediye kanunun 45’inci maddesi uyarınca her türlü şaibeden uzak yapıldı ve kayıt altına alındı. Kuranın şekline, yöntemine sesini çıkarmayan koca koca adamlar şimdi kalktılar itiraz etti ve mahkeme bu itirazı haklı buldu ve yürütmeyi durdurma kararı verdi. Yapılan bu itiraz Menemenlilere hakarettir. Yapılan itiraz ve yürütmeyi durdurma kararı yara vermiş, rencide etmiştir. Daha önce İstanbul’da yaptılar ve boylarının ölçülerini aldılar. Adaletsizlik yapmaya devam edin, vicdanları sızlatmaya devam edin, kurnazlık yapmaya devam edin, boyunuzun ölçüsünü yine alacaksınız. Yapılan kura işlemi yasaya, hukuka, mevzuata uygundur. Mahkemenin verdiği karar yanlıştır, haksızdır, zorlamadır. Kuraya şaibe karıştığını ispatlasınlar Deniz Karakurt şu an istifa eder! Ancak böyle bir iddiaları yokken oyunbozanlık yapmaya kalkarlarsa bunun altından kalkamazlar. Geçmişte de kalkamadılar şimdi de kalkamazlar. Biz CHP olarak yasal haklarımızı hukuk çerçevesinde sonuna kadar arayacağız. Mahkemenin verdiği hatalı karar karşısında gerekeni yapacağız. Menemen’i korumaya sonuna kadar devam edeceğiz. Ben Deniz Karakurt’un görevine devam edeceğine inanıyorum” açıklamasında bulundu.

MENEMEN HALKININ İRADESİNİN YOK SAYILMASINA ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ
Menemen Belediyesi’ne yapılan operasyon sürecini özetleyerek sözlerine başlayan Karakurt, “Kuranın asıl gerçekleşeceğine dair sınırlandırıcı ve yasaklayıcı bir hüküm bulunmamaktadır. Kura 31 meclis üyemizin gözü önünde açık ve şeffaf gerçekleşti. Oy pusulalarının katlama şekli bile muhalefet meclis üyesi arkadaşlarımız eşliğinde gerçekleşti. Kurayı çekecek olan meclis başkanı salon dışına çıkarıldı. Hiçbir itiraz gelmedi. Her iki adaya da soru soruldu. Kurada adım çıkmıştır. Kontrol amaçlı olarak diğer top açılmış ve Aydın Pehlivan ismi olduğu görülmüştür. Kurallar AK Partililer tarafından belirlenmiştir. Her partiden temsilciler, halkımız buna tanıktır. Biz hiçbir sorun çıkarmayarak sonuca saygı duyduğumuzu belirttik. Yürütmeyi durdurma kararının reddi açıktır. Buna rağmen bu karar çıkmıştır. Menemen halkının iradesinin yok sayılmasına asla izin vermeyeceğiz” dedi.

SOYER’DEN MENEMENLİLERE: ASLA YALNIZ DEĞİLSİNİZ!
Karakurt sonrasında kürsüye İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer geldi. Büyükşehir Belediye Soyer, “Hiç kuşkunuz olmasın her dair sonuna kadar yanınızda olmaya devam edeceğiz. Size sahip çıkacağız. Asla yalnız değilsiniz” açıklamasında bulundu.

VEKİL BAYIR: AKP’LİLERE İSTANBUL’U HATIRLATIRIM!
İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “Değerli Menemenliler siz ilçeniz ve bu kenti şu partinin insanı yönetsin diye oy verdiniz, düşüncenizin gereğini yaptınız. Bugün burada niye toplandık, neyi çözmek istiyoruz? Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamını iletiyorum. Görevli olarak beni gönderdi. Menemen’deki vatandaşların oyuna ipotek konulamaz, mahkeme kararı olsa bile. Bu kura çekilirken hiçbir AKP’li itiraz etmedi. Hatta kura için gerekli araç gereci de kendileri getirdiler. Kura sonuçlandı. Yüzde 50 şansınız vardı. Onların adayı da seçilebilirdi. Kurada CHP adayı seçildi. Nesine itiraz edeceksiniz? Hani ahlak, nerede ilke? Bir AKP’li seçilene kadar kurayı tekrar mı çekeceksiniz? AKP’lilere sadece İstanbul’u hatırlatırım. Seçim geldiğinde çok daha fazla oyla Menemen’i yine CHP’li yaparız” ifadelerini kullandı.

menemen-2.jpg