Menemen Belediyesi'nde son durum: Kriz çözüldü: 660 işçi işbaşı yaptı!

Menemen Belediyesi'nde son durum: Kriz çözüldü: 660 işçi işbaşı yaptı!

İzmir Menemen'de başkanvekilliğinin CHP'den AKP'ye geçmesinin ardından 660 işçiye işe gelmeyin denmişti. İşçilerin mücadelesi sonuç getirdi.

İzmir Menemen'de başkanvekilliğinin CHP'den AKP'ye geçmesinin ardından 660 işçiye işe gelmeyin denmişti. İşçilerin mücadelesi sonuç getirdi.


Menemen Belediyesi Başkanvekili Seçimi sonrası belediyeni iştiraki olan Meta-Su ve Menaş şirketlerinde çalışan 660 işçinin “devir yetkisi” sebebiyle işbaşı yapamamaları eylemlere yol açmıştı. İşçilerin bir bölümünün geçmişe dönük maaşlarının yatırılmasına karşın işbaşı yapmalarının önündeki sorunun çözümü için gözler Karşıyaka Asliye Ticaret Mahkemesi’ndeydi.

Mahkeme aldığı kararla Belediye başkan vekili Aydın Pehlivan'ın Meta-Su İnşaat Taşımacılık Unlu Mamuller Turizm Sanayi ve Ticaret LTD ŞTİ'ye temsilci olarak atanması için yapmış olduğu başvuru Menemen Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından reddedilmişti. Menemen Belediyesi'nce, ticaret sicil memurluğunun işlemine karşı Karşıyaka Asliye Ticaret Mahkemesince dava açılmıştı. Mahkeme verdiği kararla Ticaret Sicil Müdürlüğü'nün ret işleminin iptaline ve temsilci değişikliğinin tesciline karar verdi.

Alınan karar günlerdir eylem yapan işçileri sevince boğdu. İşçilerin işbaşı yapması yönündeki engel kalktı ve çalışanlar belediyeye girerek işbaşı yaptı.

SİYASET KAYBETMİŞ, HUKUK KAZANMIŞTIR
Mahkeme sonrası açıklama yapan Menemen Belediyesi Başkan Vekili Aydın Pehlivan, hedefinde devir konusunda karşı mecliste direnç gösteren CHP Meclis Grubu vardı. Pehlivan açıklamasında, "Malumunuz sıkıntılı bir süreçten geçtik hep birlikte. Her daim kalpten yanınızdaydık. Başkaları gibi buraya gelip görüntü vermektense, kalpten gönülden üzülmeyi yeğledik. Bununla ilgili de bir mücadele içine girdik. Bugün itibari ile hukuk mücadelemiz neticelendi. Biz Meta-Su'nun yeni yöneticileri olarak karşınızdayız. Bugün itibari ile siyaset kaybetmiş, hukuk kazanmıştır. İkbalini düşünenler kaybetmiştir, işçimiz emekçimiz kazanmıştır. Hepimiz için hayırlı, uğurlu olsun. Hepinizi işlerinize davet ediyoruz. Hepiniz işlerinizin başına geçin. Biz hepinizi çok seviyoruz. Bu başından beri de böyleydi, bundan sonraki süreçte de böyle olacak. Bundan sonraki süreçte Menemen ve halkımız için canımızı dişimize takacağız ve hak ettikleri hizmeti sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Egedesonsöz