Menemen Belediyesi'nde son durum: Millet İttifakı'ndan kuraya boykot!

Menemen Belediyesi'nde son durum: Millet İttifakı'ndan kuraya boykot!

İzmir Valiliği’nin İzmir 2. İdare Mahkemesi tarafından alınan yürütmeyi durdurma kararının ardından aldığı kura seçimin tekrarlanması kararı sonrası gözler bugün Menemen'deydi.

CHP İlçe Örgütü binasında ise hareketli anlar yaşandı. İlçe binasında yapılan toplantıda alınan karar ile meclis toplantısı boykot edildi ve CHP'li ve İYİ Partili üyeler toplantıya gitmedi. 

Mecliste çoğunluğun sağlanamaması sebebiyle toplantı iptal olurken ve 3 gün sonra meclisin yeniden toplanacağı belirtildi.

menemen-1.jpg

MECLİS SALONUNDA GERİLİM!
Meclis toplantısına gelen Cumhur İttifakı Grubu adına konuşan AK Partili Meclis üyesi Yusuf Demircioğlu, Millet İttifakı grubunun aldığı boykot kararını eleştirdi. Demircioğlu, “CHP ve İYİ Parti üyeleri süreç uzatımı kararı aldı. Bunun Menemen’e faydası yok. Menemenin kaybedecek bir dakikası, bir kuruşu yok. Bir süreç vardı uzadı ve yine uzayacak. Millet İttifakı Grubu’nun art niyetli olduğunu düşünüyoruz. Bizler Cumhur İttifakı olarak Menemen’e hizmet için sabırsızlanırken böylesi bir ortam Menemen’e yakışmıyor. Bunlar Serdar Aksoy döneminde yapılan yöntemlerdir. CHP’nin hazırladığı bir senaryoyu görüyoruz. Bu senaryoda oyuncu olmayacağız. Menemeni bu noktaya sizler getirdiniz” dedi. 

Diğer yandan CHP'nin İzmir Valiliği'ne kararla ilgili itiraz edeceği açıklandı. Diğer yandan belediye önünde sıkı güvenlik önlemleri alındığı görüldü.

menemen-2.jpg

NE OLMUŞTU?
Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un tutuklanmasının ardından, Aksoy'dan boşalan koltuk için, Menemen Meclisi'nde yer alan Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı'ndan birer aday çıkmıştı.

Meclis üyelerinin katılımı ile Menemen Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen seçimlerde ilk 2 turda çoğunluk sağlanamazken, 3 ve 4'ncü turlarda oylamada eşitlik çıkması sonucu, seçim kuraya kalmış ve gerçekleştirilen kura sonucunda CHP Adayı Deniz Karakurt, AK Parti Adayı Aydın Pehlivan'ın da isminin bulunduğu fanustan çıkan isim olarak Menemen Belediyesi'nde yeni Başkan Vekili olmuştu.

Karakurt'un seçimi kura ile kazması sonrası, AK Parti adayı Aydın Pehlivan İzmir 2'nci İdare Mahkemesi'ne  giderek seçime itiraz etti. İzmir 2'nci İdare Mahkemesi’nin CHP’li Deniz Karakurt’un kura ile kazandığı Menemen Belediyesi Başkan Vekilliği Seçimi’nin iptal edilmesinin ardından, CHP Menemen'de kararın durulması yönünde dava açmış ancak mahkemeden çıkan ara karardan olumsuz cevap almıştı.

Son olarak İzmir Valiliği, İzmir 2'nci İdare Mahkemesi'nin verdiği karara uyarak, Menemen seçimlerinde kuranın yenilenmesine karar vermişti. Valilik 4 Ocak tarihinde seçimin yapıması için belediyeye yazı göndermişti.