Menemen Belediyesi'nde son durum: Yönetim komple görevden alındı

Menemen Belediyesi'nde son durum: Yönetim komple görevden alındı

Menemen'de sular bir türlü durulmuyor. Menemen Belediyesi'nin tekbirlerle AKP'ye devredilmesinin ardından CHP İl Yönetimi, Menemen İlçe Başkanı ve ilçe yönetimini görevden aldı.

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un tutuklanmasının ardından Başkanvekili seçimlerinde çoğunluğun CHP'de olmasına rağmen AKP'nin adayı ile berabere kalınmış ve ilk kurada CHP'nin adayı çıkmıştı. AKP'nin itirazı sonucu tekrar kuraya gidilen seçimlerde Menemen Belediyesi AKP'nin adayına tekbirlerle teslim edilmişti. Bunun ardından CHP İzmir'de sular bir türlü durulmuyor.

menemen-bld-av-deniz-karakurt.jpg

CHP İl Yönetimi, Menemen İlçe Başkanı ve ilçe yönetimini görevden aldı. Öte yandan Gaziemir Belediyesi meclis üyesi İzel Zenginobuz Derinsu kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi.

CHP İzmir İl Yönetimi, İl Başkanı Deniz Yücel başkanlığında toplandı.

İl yönetimi toplantıda flaş bir karara imza attı ve Menemen İlçe Başkanı Turan Erdoğan ve ilçe yönetimini görevden aldı. İl yönetiminin, başkanvekili seçimi ve sonrasında yaşanan süreci ilçe yönetiminin  iyi yönetememesi, yükümlülüklerini yerine getirememesi gerekçeleriyle böyle bir karara vardığı öğrenildi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel geçtiğimiz günlerde Ankara’ya giderek parti yöneticilerine, “İlçe başkan ve yönetimi görevden alınsın” önerisinde bulunduğu iddia edilmişti.

menemen-manset-foto.jpeg

Süreçte ilçe yönetiminin bu karara itiraz hakkı bulunuyor. Menemen’e CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) tarafından geçici yönetim atanacak, daha sonra ise kongre yapılacak.

Ne Olmuştu

Menemen’de Serdar Aksoy’un tutuklanması sonrası başkanvekili seçiminde CHP içinde fire yaşanmıştı. Tekrarlanan kura çekimi sonrası AK Partili Aydın Pehlivan başkanvekili seçilmişti.

Son olarak mecliste kredi yetkisi oylamasında 3 meclis üyesi grup kararına uymadığı gerekçesiyle disipline sevk edilmiş, Hasan Ünal, Rasim Yiğit Özge, Ali Aydın daha sonra partiden istifa etmişti.

MECLİS ÜYESİ DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ!

Öte yandan Gaziemir Belediyesi meclis üyesi İzel Zenginobuz Derinsu kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi.