Menemen'de son durum: Milli İrade hırsızlığı yapmak istiyorlar

Menemen Belediye Meclisi'nin dün akşamki toplantısını da izleyen Yerel Yönetimlerden Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Menemen’de yaşananlara tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Menemen Belediye Başkanlığı’nı sandıkta kazanamayanlar, açıkça milli irade hırsızlığı yapmak istiyor. Halkın iradesini çaldırmamak için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi. AKP temsilcilerinin, meclis üyelerini cezaevine göndermekle tehdit ettiğini belirten Torun, “Bu en hafif tabiriyle utanmazlıktır. Biz, saraydan güç alan demokrasi düşmanlarının tehditlerine pabuç bırakmayız, yolumuzdan asla dönmeyiz” dedi.

“VALİLİK DAYATMA İÇİNDE

Torun, hukuk skandalı yaşadıklarını belirterek şunları söyledi:

“Menemen Belediyesi’nin yeni başkanvekili, Belediye Meclisi’nde yapılan oylamalardan sonuç çıkmayınca, kura yöntemiyle belirlendi. Kura çekiminin nasıl yapılacağı da AKP temsilcilerinin önerisiyle karara bağlandı. Bu yöntemle kura çekildi ve partimizin adayı seçimi kazandı. Ancak, sonucu içine sindiremeyen AKP temsilcileri, nasıl yapılacağını kendilerinin belirlediği kura çekimine itiraz etti. İzmir 2. İdare Mahkemesi de hukuksuz bir şekilde, yürütmeyi durdurma kararı aldı. Bunun üzerine İzmir Valiliği, daha mahkemenin kesin kararı ortaya çıkmadan, kura çekiminin yeniden yapılması için bir dayatma içine girdi.” 

“TEHDİTLERE PABUÇ BIRAKMAYIZ”

Torun, şöyle devam etti:

“Menemen Belediye Başkanlığı’nı sandıkta kazanamayanlar, masa başında, açıkça milli irade hırsızlığı yapmak istiyor. Şunu hatırlatmak isterim: Biz bu zihniyeti İstanbul seçimlerinden tanırız. Millet İttifakı olarak, belediye meclisi toplantılarında, bu adaletsizliğe karşı direniyoruz. Ancak, iktidar partisi temsilcileri, adalet mücadelesi veren meclis üyelerimizi, cezaevine göndermekle tehdit edecek kadar izansız hale geldi. Bu en hafif tabiriyle utanmazlıktır. Biz, saraydan güç alan demokrasi düşmanlarının tehditlerine pabuç bırakmayız, yolumuzdan asla dönmeyiz. Seçimi kazanamayınca çamura yatmayı alışkanlık haline getiren bu hastalıklı zihniyeti, milletimizin vicdanına havale ediyoruz. Menemen halkının iradesini çaldırmamak için, mücadelemizi, sonuna kadar sürdüreceğiz.”