Yeni başkan seçildi: Menemen'de Deniz Karakurt dönemi

Yeni başkan seçildi: Menemen'de Deniz Karakurt dönemi

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un tutuklanmasının ardından mecliste yapılacak yeni başkanvekili seçiminde CHP adayı Deniz Karakurt kura çekimi sonucu Menemen'in yeni Belediye Başkanı oldu.

Menemen’de Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un “zimmet ve irtikap” soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından gözler, başkan vekilinin kim olacağına çevrildi. Menemen Belediye Meclisi’ndeki seçimler öncesinde CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun ile CHP İl Başkanı Deniz Yücel ve İlçe Başkanı Turan Erdoğan, oy kullanacak CHP’li meclis üyeleriyle görüştü. CHP’de adaylık için Deniz Yücel’in işaret ettiği Av. Deniz Karakurt ile Hasan Ünal’ın isimleri ön plana çıktı.

Seçimlerin başlamasına kısa süre kala CHP'nin adayı olarak Av. Deniz Karakurt'un ismi açıklandı. AKP'nin adayı ise Aydın Pehlivan oldu. Menemen Belediyesi başkan vekilliği için oy kullanımına geçildi.

İlk turda CHP adayı Deniz Karakurt 17, AKP adayı Pehlivan 14 oy aldı. 3'te 2 çoğunluk sağlanamayınca 2'inci tura geçildi. İkinci turda ise Karakurt'un oyu 16'ya düşerken Pehlivan 15'e yükseldi. CHP ve Millet İttfakı cephesindeki fireler, AKP'yi Başkan vekilliği koltuğuna ortak etmiş olmuş oldu. AKP adayı Pehlivan, dördüncü turda, karşı taraftan 1 oyu çekmesi halinde başkan vekili seçilme fırsatını yakaladı.

Üçüncü tur öncesinde 10 dakika ara verildi. CHP'lilerin aranın yarım saate çıkarılma talebi tartışma yarattı. 

Üçüncü turda ise büyük bir sürpriz yaşandı. 1 oy geçersiz çıktı; AKP ve CHP adayı 15'er oy aldı. Geçersiz oyun aday olmayan CHP'li Ali Aydın'a çıkması akıllarda soru işareti oluşturdu.

Nefeslerin tutulduğu, son kez sandık başına gidilecek dördücü tur öncesinde ise CHP'lilerin isteği  üzerine araya gidildi. Ara sonrasında dördüncü tur oylamasına geçildi.

Dördüncü turda kullanılan 31 oydan, 1'i boş çıkarken, CHP adayı Av. Deniz Karakurt 15, AKP adayı Aydın Pehlivan 15 oy aldı. Eşitlik nedeniyle, sonuç kuraya kaldı. 

Kura sonucunda Menemen Belediye Başkan vekili CHP'li Deniz Karakurt oldu.