Merkez Bankası eski başkanı açıkladı: "Soframızdaki 5 zeytinden iki tanesi daha çalındı”

Merkez Bankası eski başkanı açıkladı: "Soframızdaki 5 zeytinden iki tanesi daha çalındı”

Merkez Bankası'nın faiz kararıyla birlikte dolar uçuşa geçti. Merkez Bankası eski başkanı dolar kurunun yükselişini yorumladı: "Soframızdaki 5 zeytinden iki tanesi daha çalındı.”

Merkez Bankası'nın faiz kararıyla birlikte dolar uçuşa geçti.  Merkez Bankası eski başkanı Durmuş Yılmaz Merkez Bankası’ın aldığı son kararla dolar kurunun yükselişini yorumladı. Durmuş Yılmaz “soframızdaki 5 zeytinden iki tanesi daha çalındı” dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası az önde eylül ayı Para Politikası Kurulu toplantısından çıkan faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası faizi 100 baz puan düşürerek yüzde 18’e çekti. Alınan bu kararla birlikte dolar kuru sert bir şekilde yükselerek 8.8017’e tırmandı. Dolar böylece tüm zamanların rekorunu da kırdı.

"DAHA YÜKSEK FAİZE HAZIR OLUN"
Merkez Bankası’nın faiz indirimi her ne kadar piyasalar için iyi gözükse de yükselen dolar kuru vatandaş ve esnaf için bir o kadar kötü. Bu duruma dikkat çeken Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz sosyal medya hesabı üzerinden Türkiye’nin ekonomik gidişatını eleştirdi.


Yılmaz Twitter’daki paylaşımında TCMB sürpriz yaparak politika faizini %19.0 dan %18 düşürdüğünü ortaya koyarken yine başa döndüğümüzü belirtti. Alınan bu kararla “Soframızdaki 5 zeytinden iki tanesi daha çalındı” diye ifade eden Yılmaz  “Daha yüksek faize ve yüksek bedel ödemeye hazırlıklı olalım.” Uyarısında bulundu.