Mersin'de miting alanı doldu! Kılıçdaroğlu: Bugün milletimiz sefaleti anlatacak

Türk lirasındaki değer kaybıyla beraber hayat pahalılığı her alanda kendini daha fazla hissettirirken, ana muhalefet partisi CHP 'acil seçim' çağrısıyla sahaya çıkıyor.

Hayat pahalılığı her geçen gün kendisini daha fazla hissettirirken, ana muhalefet partisi CHP 'acil erken seçim' çağrısıyla sahaya çıkıyor. İlk miting, bugün saat 13:00'da Mersin'de yapılacak. 

Yurt Gazetesi, gelişmeleri dakika dakika takip ediyor:

12:43 - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Mersin hazır! Miting alanı hınca hınç dolu. Milletin sesi Mersin'den tüm Türkiye'ye yayılacak. Umudun Meydanı'nda Kılıçdaroğlu birazdan mitinge başlayacak" diyerek miting alanından fotoğraflar paylaştı.

agbaba-tweet.png

'YÜZ BİNLER OLACAK, ŞU AN BİZE BELİRLENEN ALAN DOLDU'
12:15 - CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, kendilerine verilen alanın dolduğunu vurgulayarak "Yüz binler olacak. Şu anda bize belirlenen alan doldu. İnsan seli var. Bu umudun mitingi olacak. Ben sabaha kadar uyumadım. Güneşin doğduğunu gördüğümde gözlerim doldu. Güneş herkes için Mersin'den doğacak" diye konuştu.

12:09 - Avrasya Araştırma Şirketi'nin sahibi Kemal Özkiraz, alanın neredeyse dolduğunu duyurdu.

kemal-ozkiraz.png

11:56 - Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, miting için yola çıktığını duyurdu.

zeydan-karalar-tweet.png

11:52 - CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, miting öncesi "Bugün yapılacak mitingimizde Türk Bayrağı ve parti bayrağımız dışında hiçbir poster, afiş, il/ilçe örgütü flaması ve pankarta izin verilmeyecektir" uyarısında bulundu.

st.png

11:14 - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, miting öncesi sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

kk-1-001.jpg

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, miting için geldiği Mersin’de dün akşam şehit ailesini ziyaret ettiğini aktardı. Kılıçdaroğlu, miting öncesinde ise sosyal medya hesabında şu açıklamayı yaptı:

"Milletimizi dinlemek üzere dün akşam Mersin’e geldim. Şehidimizin evine taziyeye gittim. Bugün ise milletimiz sefaleti anlatacak, biz dinleyeceğiz. 2021’de hala böyle bir gündemimizin olması yürek sızlatıyor ama ne yapalım çözmek için yollardayız."

whatsapp-image-2021-12-04-at-12-13-41-1.jpeg

'HERKES TEPKİSİNİ DIŞA VURMAK İSTİYOR'
CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, miting öncesi Milliyet gazetesinden Mehtap Gökdemir'e açıklamalarda bulundu.

“Bize ayırmış oldukları alanın kat ve kat fazlası bir katılım olacak. Çağrıyı sadece CHP’lilere yapmadık" diyen Salıcı, şöyle devam etti:

"Ekonomik krizden etkilenen, hayatı zorlaşan tüm kesimleri, AK Parti ve MHP’ye oy vermiş bütün yurttaşlarımızı davet ediyoruz. AKP bu ekonomik krizi, herkesin evinin bir parçası haline getirmeyi başardı. Herkes bundan etkileniyor. Tepkisini dışa vurmak istiyor.

Biz de bu mitinglerle bir yandan o tepkinin dışa vurumunun ortaya çıkmasını, vatandaşın kendi sözünü kendinin söylemesini, bizim de ona sözcü olmamızı hedefledik. Bu nedenle mitingin adı da ‘Milletin Sesi’ mitingi.”

kk-mersin.jpeg

'ANKARA'DAN DA DUYULACAK'
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç da, devletin yönetilemediğini, bu nedenle kriz olduğunu belirterek "Demokrasiler tıkandığı zaman seçime gidilerek aşılır o tıkanıklık. Nasıl ki damarlarda tıkanıklık olduğu zaman oraya anjiyo yapılır, arkasından stent takılır damar rahatlatılırsa, demokrasinin de rahatlaması için seçim gerekli" dedi.

Öztunç, "Seçim sandığının gelmesi için biz mitinge hazırız. Milletin sesini duyacaklar. Milletin Sesi Mersin’den çıkacak. Ama Ankara’ya kadar ses gelecek" ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin mitinginin ardından Eren Kış-6 Operasyonu'nda şehit olan Astsubay Üstçavuş Celil Mutlu'nun cenaze törenine katılacak.