Metal işçilerinin eyleminde gözaltı sayısı 99 oldu

Metal işçilerinin eyleminde gözaltı sayısı 99 oldu

Ankara’ya yürümek isteyen metal işçilerinin polis tarafından engellenmesinin ardından gözaltına alınan kişi sayısı 99’a çıktı.

Kocaeli’nin Gebze ilçesinden sendikal haklarının tanınması için Ankara’ya yürümek isteyen metal işçileri polis tarafından engellendi. Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi işçiler slogan atarak tepki gösterdi. Polis ile yaşanan arbedenin ardından ilk önce 8 kişi gözaltına alındı, ilerleyen saatlerde gözaltı sayısı 99’a çıktı.

Tazminat ve ücret alacakları için Ankara’ya yürümek isteyen Somalı ve Ermenekli madencilerin örgütlendiği Bağımsız Maden- İş Sendikası örgütlenme uzmanları Başaran Aksu ve Kamil Kartal da gözaltına alınanlar arasında. Aksu gözaltı arasında çektiği video ile Aksu, ANKA’ya yaptığı açıklamada, “Maden işçisi ve metal işçisinin kavgası aynı kavga. Sendikal yasaların, sendikalar kanunun sahtekarlığını gözler önüne sermek, devletin ve patronların oluşturduğu tezgahı halkın önüne sermek. Ücretsiz izne zorlanan ve işten atılan arkadaşların durumunu bütün kamuoyunun tartışmasını sağlayacak bir eylem düzenliyor, Birleşik Metal-İş. Biz aynı kavgayı veriyoruz” dedi.