Meteoroloji’den İstanbul ve o iller için kritik uyarı! "Dikkatli olun"

Meteoroloji’den İstanbul ve o iller için kritik uyarı! "Dikkatli olun"

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), aralarında İstanbul'un da olduğu çok sayıda il için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Uyarıda vatandaşlardan dikkatli olmaları istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz’in sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının kuzey, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

 

KUVVETLİ YAĞIŞ VE RÜZGAR UYARISI

Meteoroloji tarafından kuvvetli yağış ve rüzgar uyarılarında bulunularak, vatandaşlardan dikkatli olmaları istendi. Meteoroloji’nin açıklamasında şöyle denildi.

Yağışların; Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege’de kuvvetli, İzmir’in güney ve batı ilçeleri ile Aydın’ın kıyı kesimlerinde ve Muğla çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli olması yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında ve Batı Akdeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/saat) esmesi beklendiğinde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.