MetroPOLL'ün son seçim anketi açıklandı!
MetroPOLL Araştırma tarafından yapılan son seçim anketinin sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı.
MetroPOLL Araştırma Şirketi'nin aralık ayı anket sonuçları açıklandı. Son anket sonuçlarına göre AKP, uzun bir süre sonra ilk defa yerel seçimlerde birinci parti olan CHP’yi geçerek ilk sıraya yerleşti.
AKP AYLAR SONRA BİRİNCİ PARTİ OLDU
Kararsızlar dağıtıldığında AKP yüzde 32,8, CHP ise yüzde 29,4 oy aldı. Bu durumun, iktidarın, Suriye'de yaşananlara karşı olan politikalarıyla ilgili olup olmadığı tartışma konusu oldu.
TÜRKİYE'NİN SURİYE POLİTİKALARI BAŞARISIZ BULUNUYOR
MetroPOLL Araştırma'nın kurucusu Özer Sencar'ın sosyal medya hesabından paylaştığı anket ise çarpıcı sonuçları gözler önüne serdi. Suriye'de Beşar Esad yönetiminin devrildiği 8 Aralık'tan bir hafta sonra, yani 14-21 Aralık tarihleri arasında yapılan ankete göre; çoğunluk Türkiye'nin Suriye politikalarını başarısız buluyor.
"Hükümetin Suriye politikasını genel olarak nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunun yöneltildiği anket katılımcılarının yüzde 11,1'i "Çok başarılı" derken, yüzde 30,7'si de "Başarılı" dedi. "Başarısız" diyenlerin oranı yüzde 36,2 iken, "Çok başarısız" diyenlerin oranı ise 12,1 oldu. Yüzde 9,9 ise "Fikrim yok" dedi.
"AKP OYLARINDAKİ ARTIŞIN SEBEBİ SURİYE'DEKİ GELİŞMELER"
Böylece iktidarın Suriye politikalarını başarılı bulanların toplam oranı yüzde 41,8, başarısız bulanların oranı ise yüzde 48,3 oldu. Özer Sencar, bu veriler için "Aralık ayında AKP oylarındaki artışın sebebi Suriye’deki gelişmeler. Ocak ayında ise muhtemelen emekli ve çalışanlara yapılan zam oranlarının etkisini göreceğiz" yorumunu yaptı.