MHP'de Genel Başkan belli oldu!

MHP'de Genel Başkan belli oldu!

MHP'nin 14. Olağan Büyük Kurultayı Ankara Spor Salonu’nda yapıldı. Kurultay'da genel başkan belli oldu.

MHP 14. Olağan Büyük Kurultayı Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Kurultayda tek aday olan Devlet Bahçeli, yeniden MHP Genel Başkanı olarak seçildi.

ekran-goruntusu-2024-03-17-141420.png

Kurultaya tek aday olarak giren Devlet Bahçeli, 11'inci kez MHP Genel Başkanı olarak seçildi. Bahçeli bin 295 oyun tamamını aldı.

ekran-goruntusu-2024-03-17-141414.png

MYK VE MDK SEÇİMİ OLACAK

MHP'nin büyük kurultayında genel başkan seçiminin ardından 75 üyeden oluşan Merkez Yönetim Kurulu da seçilecek. Bunun yanı sıra 9 kişinin yer aldığı Merkez Disiplin Kurulu belirlenecek.

Ayrıca 25 yedek MYK ve 5 yedek MDK üyesi belli olacak. Kurultayın ardından 15 kişilik Başkanlık Divanı da oluşturulacak.

ekran-goruntusu-2024-03-17-141417.png

MHP'NİN YENİ PARTİ PROGRAMI BELLİ OLDU

Ankara Spor Salonu’nda toplanan kurultayda, tüzük ve parti programında değişiklik için iki komisyon oluşturuldu. Kurultayda, parti tüzüğünün 30 maddesinde, 2017’deki Anayasa değişikliği referandumuyla getirilen düzenlemeler dikkate alınarak yapılan değişiklikler ile “Milli Yükseliş İradesi” isimli yeni parti programı kabul edildi.

BAHÇELİ KOLU SARGILI ŞEKİLDE SALONA GELDİ

Bahçeli, kurultayın yapıldığı salona kolu sargılı halde geldi, kürsüye de bu şekilde çıktı. MHP liderinin, omuz burkulması sonucu kolunda bir incinme yaşadığı öğrenildi.

"AYRILAMAZSIN"

Bahçeli, kurultayda bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında CHP'yi hedef alan Bahçeli, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçen günlerde yaptığı "Bu benim son seçimim" sözlerine de yanıt verdi:

"Geçenlerde basından öğrendiğim kadarıyla sayın Cumhurbaşkanımızın bir konuşması özellikle sol cenahlarda büyük bir iştah olarak kabul edilmiştir. Buradan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a seslenmek istiyorum; ayrılamazsın, Türk milletini yalnız bırakamazsın. Cumhur İttifakı olarak yanındayız. Yeni yüzyılın kurtarıcı lideri olarak sizi görmek istiyoruz."