MHP'den 'kız okulları' çıkışı yapan Bakan'a destek: "Laikliğe bir şey olmaz"
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız'dan karma eğitimi hedef alarak kız okulları açılması ile ilgili çıkışla gündem olan Milli Eğitin Bakanı Yusuf Tekin'e destek geldi.
MHP'li Feti Yıldız, karma eğitimi hedef alıp, kız okulları açılmasını savunan Milli Eğitin Bakanı Yusuf Tekin'e destek verdi.
"KIZ OKULLARININ DA OLMASI ZENGİNLİKTİR"
Haber7'ye konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Karma okullarla birlikte kız okullarının da olması zenginliktir. Kız öğrencilerin hem karma okullarda hem kız okullarında okumalarının bir sakıncası yok. Bunun laiklikle de bir alakası yok” diye konuştu.
"BUNLAR LAİKLİĞİ, DEMOKRASİYİ BİLMİYORLAR"
“Laikliğin ortadan kaldırılacağı iddiası gerçek dışı bir iddiadır. Laikliğe bir şey olmaz” diye konuşan Yıldız, “kız okullarının laikliğe zarar vereceği” düşüncesinin ‘cahilce’ olduğunu dile getirdi.
“Laiklik elden gidiyor” diyerek laikliği kendi amaçları doğrultusunda yorumladıklarını kaydeden Yıldız, “Bunlar laikliği, demokrasiyi bilmiyorlar. İnançlı ve inançsız olmanın ne olduğu bilmiyor. Milletin üzerinde ‘Demokles’in kılıcı’ gibi “Laiklik elden gidiyor” falan... Biz bu teraneleri çok dinledik. Bizim ülkemizde Anayasa’nın ilk 4 maddesi belli. Bunu da Cumhur İttifakı sıkı sıkıya sahipleniyor. Laiklik öyle tehlikede falan değil.” ifadesinde bulundu.