MHP'li vekil, İsrailli firmanın Türkiye'deki partneriymiş! Tohum ticareti...

MHP'li vekil, İsrailli firmanın Türkiye'deki partneriymiş! Tohum ticareti...

MHP Antalya Milletvekili Hilmi Durgun’un İsrailli Haifa Tarım’ın Türkiye’deki partneri olduğu ortaya çıktı.

Gazeteci Metin Cihan, İsrailli tarım şirketi Haifa Group'un Türkiye ayağının başında MHP Antalya Milletvekili Hilmi Durgun'un bulunduğunu ortaya çıkardı.

Cihan'ın aktardığına göre MHP'li milletvekili Durgun, şirketin Türkiye ayağı olan Agrosel firmasının sahibi konumunda.

ekran-goruntusu-2024-04-07-115054-e9ch.webp

"YERLİ TOHUMU YOK EDİP ÇİFTÇİYİ İSRAİL VE DİĞER YABANCI TOHUMLARA MECBUR BIRAKTILAR"

Durumu ortaya çıkaran gazeteci Metin Cihan, X hesabından konuya ilişkin yaptığı paylaşımda "Bildiğiniz gibi yerli tohumu yok edip çiftçiyi İsrail ve diğer yabancı tohumlara mecbur bıraktılar. Peki, İsrail'in dev tarım şirketi Haifa'nın Türkiye ayağı Agrosel firmasının sahibi kim? Milletvekili Hilmi Durgun. Yanlışım varsa düzeltin lütfen" ifadelerini kullandı. 

Durgun’un milletvekili olmadan önce, sosyal medya hesaplarından Agrosel’in reklamlarını yaptığı görülüyor.

134309066-hilmidurgun-agrosel.jpg134041628-agrosel.jpg

"İSRAİL EKONOMİSİNE KATKI"

Haifa Group'un internet sitesinde şu bilgiler yer alıyor:

"2001 yılında Antalya'da kurulan Agrosel Tarım Ltd. Şti., Batı Akdeniz'de (Antalya, Fethiye, Isparta ve Burdur'da) Haifa Tarım'ın portföyünde bulunan bitki besleme ürünlerinin teknik destek ve satışını gerçekleştirmektedir. Kurulduğu günden bu yana tarım sektöründe devamlı olarak yenilikçiliği ve kaliteyi benimsemiştir. Gerek bitki besleme gerekse bitki koruma alanında kaliteyi siz değerli müşterilerimize sunmaktadır. Agrosel Tarım Ltd. Şti. olarak hedefimiz, bayi ve üreticilerimizin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayıp, geliştirdiğimiz yeni çözümler ile daha kaliteli ürün ve yüksek verim elde etmelerine yardımcı olmaktır. Agrosel Tarım Ltd. Şti., tecrübeli teknik ekibi ile, kaliteli ürün çeşitlerini hızlı bir şekilde bayilerimiz aracılığı ile üreticilerimize sunmaktadır.

ekran-goruntusu-2024-04-07-141616.jpg