Milas'ta alevler termik santrale ilerlemeye devam ediyor

Muğla’nın Milas ve Bodrum ilçelerinde devam eden orman yangını Ören Mahallesi’ndeki Yeniköy ve termik santrallere doğru hızla ilerlemeyi sürdürüyor.

Gökova sahilindeki tatil sitelerinde yazlıkçılar evlerini boşalttırken bazı villalar alevlerin içerisinde kalarak yandı. Tatilciler o anları korku dolu gözlerle izlerken sitelerin alevler içerisinde kalma görüntüleri ANKA Haber Ajansı kameralarına yansıdı.

anka'dan Melis Anter'in haberine göre, Muğla’nın Milas ve Bodrum ilçelerinde 5 gün önce başlayan orman yangını binlerce hektarlık alanı kül ederken onlarca ev ve işyeri kül oldu. Bugün yangın etkisini Milas’ın Çökertme ve Bozalan Köyleri ile Geren Mevkii’ndeki tatil sitelerinde gösterdi. Geren’deki Serdaş ve Hanay Tatil Siteleri jandarma tarafından boşaltıldı. Ören-Bodrum karayolu taşıt trafiğine kapatıldı.

ALEVLER KÖY EVLERİNİ VE VİLLALARI YAKTI

Milas’ın Çökertme ve Bozalan köyünde bazı evler ve ahırlar yandı. Ardından alevler tatil sitelerine ulaştı. Bazı villaların çatı katları pergolaları yandı. Orman içindeki ahşap evler yanarak küle döndü. Saat 17.00 itibarıyla Ören Mahallesi yakınlarındaki Türkevleri Köyü’ne alevlerin 3 kilometre kaldığı görüldü. Alevlerin, termik santrallere ise yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta olduğu belirtildi.

Yangına halen bölgede bulunan 30’a yakın arazöz, TOMA’lar, 200’e yakın orman işçisi ve vatandaş ile iki helikopter müdahale ediyor. Jandarma güçleri Türkevleri’nin boşaltılması için talimat verdi. Bazı köylüler alevlerin evlerine kadar geldiğini belirtirken bazı köylüler ise yanan zeytin ağaçlarını izlerken müdahale edilmediğini belirterek isyan etti.