Millet İttifakı'nın Büyük İzmir Mitingi! Gündoğdu Meydanı tıklım tıklım

Millet İttifakı'nın İzmir Gündoğdu Meydanı'nda tam kadro katılacağı miting sona erdi. İğne atsanız yere düşmeyecek mitingde liderler halka seslendi.

14 Mayıs seçimlerine günler kala Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir’de, Cumhurbaşkanı yardımcısı adayları Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve Millet İttifakı liderleriyle Gündoğdu Meydanı'ndaki büyük mitinginde yurttaşlarla bir araya geldi.

ekran-goruntusu-2023-04-30-154142.jpg

Mitingden saatler öncesinde meydan tıklım tıklım dolu. 

ekran-goruntusu-2023-04-30-154231.jpg

DEVA Partisi lideri Ali Babacan ve Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu da miting öncesi birlikte fotoğraf paylaştı. İkili, "Biz @T_Karamollaoglu ile yola çıktık geliyoruz İzmir. Siz de 15.30’da Gündoğdu Meydanında olacak mısınız?" diyerek yurttaşlara seslendi.

ekran-goruntusu-2023-04-30-153400.jpg

İZMİR MAHŞER YERİ GİBİ

Vatandaşlar Kılıçdaroğlu, Yavaş ve İmamoğlu ile birlikte Mille İttifakı'nın liderlerini beklerken meydandan drone görüntüsü de geldi. Gündoğdu Meydanı'nda iğne atsan yere düşmeyecek bir kalabalık olduğu görüldü.

ekran-goruntusu-2023-04-30-180755.png

ekran-goruntusu-2023-04-30-164402.png

TEMEL KARAMOLLAOĞLU...

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, İzmir Gündoğdu meydanındaki Millet İttifakı'nın büyük mitingden yurttaşlara seslendi. Karamollaoğlu şunları söyledi:

"BOŞUNA ÇABA HARCIYORLAR"

Boşuna çaba harcıyorlar. Milletimizin derdi belli. Adalet en çok ihtiyaç duyduğumuz husus. Adalet olmadan devlet olmaz ama yeter mi o da yetmez. İnsanlar geçinebilecekleri kadar gelire mutlaka kavuşmalıdır. Bu sadece yandaşlara bazı pozisyonları hibe ederek sağlanamaz. 85 milyonluk ülkemizde 85 milyonunda hangi kanaatte, düşüncede, inançta olursa olsun rahat geçinebilecek gelire ihtiyacı var. Bunu sağlayamazsanız ülkede huzur olmaz. 

Siz güneş altında genel başkanlarımızı, belediye başkanlarımızı dinleyeceksiniz. Herkes kendisinin önem verdiği konuları mutlaka dile getirecek, sizlere arz edecek ve desteğini talep edecek. Ben sadece bir hususu gündeme getirerek sözlerimi tamamlamak istiyorum. 

"İZMİR BAĞIMSIZLIĞIN SEMBOLÜ OLDU"

100 küsür sene önce İstiklal Harbimiz başarıyla neticelendi. Burada ülkemizi işgal eden tüm düşmanlar denize döküldü ve İzmir bağımsızlığın sembolü oldu adeta. Bundan dolayı da sizleri de bugün o günkü ecdadımızın torunları olarak tebrik ediyorum.

İKTİSAT KONGRELERİ

Ancak hemen bu bağımsızlık gururunun yaşanmasının ardından yine İzmir'de art arda 7,8 sene farkla İzmir İktisat Kongreleri tertip edildi. Derdimiz neydi? Bağımsızılık mücadelesini verdik, düşmanı kovduk ama şimdi kendi memleketimizde huzur içinde yaşayabilmek için hangi adımları atmamıza ihtiyaç var? Bunlar tek tek belirlendi. Arkasından da belli bir tecrübe geçirdiğimiz için ikinci iktisat kongresi yine İzmir'de yapıldı. 

YERLİ MALI HAFTALARINI HATIRLATTI

1930'lar burada yapılan kongreler neticesinde ülkemizin nasıl büyük hamlelere sahne olduğunu el birliğiyle gördük. Her ilde adeta fabrikalar kuruldu. Tesisler kuruldu. İnsanlarımıza iş imkanı sağlandı. Hatta biraz daha ileri giderek dışarıya bağlılıktan kurtulabilmek için yerli malı haftaları bile tertip edildi.

"HER KONUDA BİZ VARIZ ANLAYIŞIYLA YÖNETMELİYİZ"

Başkasını, dışardan geleni değil kendi ürettiğimizi tüketmeyi bir amaç olarak bize aktardılar. Bunlar belki şu an size çok ama çok önemli gelmeyebilir ama bizim politikalarımızın temelinde bu anlayış yatmak mecburiyetindeyiz. Biz ülkemizi bir baştan bir başa sanayi tesisleriyle, yüksek teknolojiyle her konuda biz varız anlayışıyla yönetmeliyiz. 

"KEMAL BEY 13. CUMHURBAŞKANIMIZ OLACAK"

Beklentimiz 14 Mayıs'ta Türkiye'de bir zihniyet değişikliğine, bir yönetim anlayışının değişikliğine ihtiyacımız var. Bu arkadaşlarımız artık hantallaştılar, kendilerini değiştiremiyorlar. Bunun için siz bu arkadaşlarımızı inşallah 14 Mayıs'ta değiştireceksiniz. İktidara bugünkü Millet İttifakı gelecek. Sayın Kemal Bey inşallah 13. cumhurbaşkanımız olacak. Kurulacak hükümet bu milletin bütün ihtiyaçlarını demokratik bir ortamda insan haklarına yaraşır şekilde karşılayacak."

ekran-goruntusu-2023-04-30-164957.png

MANSUR YAVAŞ...

Akabinde ABB Başkanı Mansur Yavaş sahneye çıkarak şöyle dedi:

Mansur Yavaş, İzmir'deki Gündoğdu meydanında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun seçime darbe demesine ilişkin konuştu.

"BİZ SİZE KAYBETTİRMEK İÇİN BURAYA GELDİK"

"Biz size kaybettirmek için buraya geldik. Bundan doğal ne var Allah aşkına. Evet, başaramadınız. Bitirdiniz. Siz kaybedin diye seçime girdik. Bunun için mecliste karar aldınız. Eee? Seçime girdiniz ama kazanamazsınız. Bu milletin iradesi sandığa yansıyacak ve çıktığı şekilde kabulleneceksiniz. Böyle tehditvari konuşmaları artık millet dinlemiyor.

"BELEDİYENİN YOLSUZLUK DÖNEMİ BİTTİ"

Peki niye böyle yapıyorlar? Ankara'da 25 yıllık rantı bırakmamak için çocukları futbol takımlarının başında oynasın diye buradan kopmak istemediler. Bunun için iftiralar attılar. Yönetemez, küçük bir ilçe başkanı dediler. Tıkır tıkır işlerimiz devam ediyor. Ödüller aldık. Uluslararası şeffaflık ödülü aldık. Artık ihaleler canlı yayınlanıyor. Belediyenin yolsuzluk dönemi bitti. 

"SÖKTÜKLERİ TC TABELASINI BİZ TAKTIK"

Ankara'da PKK'lılar sayaç okuyacak. Cumhuriyetin başkentinde PKK'nın ne işi var? Seçildik, zamanında söktükleri T.C. tabelasını biz taktık. Baktık bu tutmadı İstanbul'da da aynısını söylediler. Beka gider, Mekke, Kudüs düşer... İmamoğlu 805 bin farkla kazanarak gerekli dersi verdi.

"BIRAKMAK İSTEMİYORLAR"

Bırakmak istemiyorlar. Çakarlı arabalarını, villalarını, 4-5 maaşı, liyakatsizliği, torpili... Bu düzen onların işine geliyor."

EGEMEN BAĞIŞ'I HATIRLATTI

Egemen Bağış'ın şampanya içtiği görüntüleri hatırlayan, ayet ile dalga geçmesini hatırlatan Yavaş, "Kendi partilerinden birileri böyle yapınca ee bizim günah işleme özgürlüğümüz var dediler. Buna ağızlarını açmadılar." dedi.

"HER GÜN MERKEZ BANKASI BAŞKANI, HAZİNE BAKANI DEĞİŞİYOR"

Siz bir lokma bir hırka diye geldiniz. Şimdiki servetiniz naısl? Onları bilmem ama halkın fakirleştiği kesin. Ev sahibi kiracıyla boğuşuyor, ülke mülteci deposu olmuş, sınırlar delik deşik olmuş, ne diyorlar 'Sus, teröristsin'... Bu adamlara devlet mi teslim edilir diyorlar. Bak bak! Sayın Genel Başkanımız en az 27,5 yıl devlette çalışmış devleti biliyor. Bu devletn içinde başbakanlık yapmış, bakanlık yapmış insan var. Sayın Babacan bakanlık yapmış. Bu adamlara bu devlet teslim edilir mi diyorlar... Şimdi ekonomi bozulmuş, çaresiz kalmışlar. Hangi bakanı geri getirelim diye düşünüyorlar. Her gün merkez bankası başkanı, hazine bakanı değişiyor.

"BU ÜLKEYİ SIFIR TERÖRLE ALDILAR, ŞİMDİ GETİRDİKLERİ HAL BU"

Bu ülkede teröristlerle işbirliği konusunda suçlanacak son kişi Kılıçdaroğlu'dur. PKK ona Karadeniz'de suikast yapmıştır. Bütün söylenenler 2400 maddelik mutabakat metninde yazılıdır. Onun dışındakiler yalandır. Çözüm sürecinde yanlış yapıyorsunuz, meclise getirin dedikçe siz kandan besleniyorsunuz diyorlardı. Halbuki bu ülkeyi sıfır terörle aldılar, şimdi getirdikleri hal bu! Bunlar mevsimlik vatansever."

ekran-goruntusu-2023-04-30-170718.png

EKREM İMAMOĞLU...

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmir Gündoğdu Meydanı'ndan yurttaşlara seslendi.

"MİLLETİN EVLATLARINA GÜVENİYORUZ"

Ekrem İmamoğlu, İzmir'deki coşkulu kalabalığa şunları söyledi:

"Kazanıyoruz İzmir, kazanıyoruz... Millet kazanıyor millet! Hiç şüpheniz olmasın. Millet kazanıyor. Çünkü sizlere güveniyoruz. İzmir'e güveniyoruz. Türkiye'ye güveniyoruz. Doğusuna batısına, güneyine kuzeyine güveniyoruz. Gençlere, hanımefendilere, beyefendilere güveniyoruz. Çocuklara güveniyoruz çocuklara. Milletin evlatlarına güveniyoruz. 

"ATATÜRK BİZE DEMOKRASİYİ EMANET ETTİ"

Demokrasi aşığı milletimize güveniyoruz. Çünkü cumhuriyetimiz kurulurken millet iradesi esas alındı. Millet iradesi önüne koyuldu ve o yol takip edildi. Samsun'dan Amasya'ya, Amasya'dan Erzurum'a, Erzurum'dan Sivas'a ve sonunda Ankara'da egemenlik kayıtsız şartsız milletindir denildi. Atatürk, bize hem cumhuriyeti hem milletin meclisini hem de demokrasiyi emanet etti.

"MİLLİ İRADEYİ ESAS ALINAN YOL İKİNCİ YÜZYILIN BAŞINDA MUHTEŞEM BİR DÖNEM VAAT EDİYOR"

Millet İttifakı işte tam da cumhuriyetin yolunu takip ediyor. Yine takip edilen milli iradeyi esas alınan yol ve bu yol hepimize ikinci yüzyılın başında muhteşem bir dönem vaat ediyor. Millet İttifakı bu milletin ortak aklı. Millet İttifakı bu milletin ortak ruhu, birliği ve buradan şunu söylemek istiyorum. Tabi ki bir birleştirici güç lazım. 6 liderin ortaya koyduğu bu birlik muhteşem. İşte burada beni görüyorsunuz. Aslında bu ittifakın en önemli kazanımlarından biri İstanbul'u kazandık. Birlikte kazandık. Milletin iradesinin bir arada oluşuyla kazandık. O birleştirici gücü ortaya koyan ve sürekli sürecin sonunda demokrasi kazanımlarının teminatı olan ve Allah'ın izni ile 15 Mayıs sabahı 13. cumhurbaşkanımız olacak Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür ediyoruz.

"NEFER GİBİ ÇALIŞACAĞIZ"

Bu kadrolar milletin ihtiyaçlarını esas alan kadrolar. Millet İttifakı'nın kadroları liyakatli kadrolar. Burada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız size hizmetleriyle hitap etti. Ankara Büyükşehir Başkanı inşallah 15 Mayıs sonrası birlikte Türkiye'nin her konusuna, her sürecine, sorununa başta şehirlerimiz, çocuklar, kadınlar, gençler, geleceğimiz, deprem tüm hususlarda bir nefer gibi çalışacak. Biz bu süreci milletin evlatlarıya yürüteceğiz.

"ORTAK AKIL İŞ BAŞINA GELİYOR"

Türkiye'nin sorunları çözülsün, ekonomi rahatlasın istiyoruz. Mutfaktaki yangın sönsün istiyoruz. Paramız pul olmasın istiyoruz. Gençleri yeniden işe, aşa, üretime ve geleceğin teknolojileriyle buluşsun istiyoruz. Bunun için çalışacağız. Ortak akıl iş başa geliyor. Hazır ol İzmir, hazır ol Türkiye."

ekran-goruntusu-2023-04-30-171939.png

ALİ BABACAN...

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, İzmir Gündoğdu'da gençlere seslendi. "Babacan, Bu ülkenin size gençlik borcu var. Sizlere gençlik borcumuz var" diye konuştu. Babacan şunları söyledi:

"BUGÜNKÜ HAYATINIZ ÇOCUKKEN HAYAL ETTİĞİNİZ HAYATTAN FARKLIYSA ELBETTE BEĞENMEYECEKSİNİZ"

"Güzel İzmir'in dağlarına bahar çoktan gelmiş. İzmir umut ve neşe dolu. Her yaştan genç İzmirli meydanda. İş var ama gençler iş beğenmiyor diyorlar. Arkadaşlarım beğenmediğiniz ne varsa haklısınız. Bugünkü hayatınız, çocukken hayal ettiğiniz hayattan farklıysa, benzemiyorsa elbette beğenmeyeceksiniz.

"TÜRKİYE EN İYİSİNİ HAK EDİYOR"

Bugün bu ülkede yarınlarınızı göremiyorsanız elbette beğenmeyeceksiniz. Beğenmediğiniz ne varsa haklısınız. Biz de beğenmiyoruz. Gençler arkadaşlarıma sesleniyorum. Bu ülkenin size gençlik borcu var. Sizlere gençlik borcumuz var. Farkındayız. İstediklerinize kavuşamıyorsunuz, hepsinin farkındayız. Hedefimiz her alanda Avrupa standartlarını yakalamış bir Türkiye. Çünkü Türkiye her alanda en iyisini hak ediyor.

"SEÇİMDEN BİR GÜN ÖNCE AVRUPALI GENÇLER EUROVISION KONUŞACAK"

13 Mayıs'ta seçimden 1 gün önce Avrupalı gençler Eurovision konuşacak. Türkiye katılmıyor bile. 2003'te Sertap Erener bize büyük bir gurur kazandırmıştı. Birinci olmuştu. Yine başaracağız. Bunlar yine olacak. Madonna'yı Metallica'yı Rammstein'ı U2'yu çok sayıda müzisyeni kendi ülkemizde ağırladık. Hepsi geldi Türkiye'ye. Türkiye bütün Avrupa'nın göz bebeği oluyor. Ne zaman? Düzgün yönetildiğinde. Yine dinleyeceğiz. 

"GENÇLER TOGG ALABİLSİN DİYE İMKAN YARATACAĞIZ"

Togg hayali olan gençler size de sesleniyorum. Hayalinizdeki en iyisine layıksınız. İktidar ne yapıyor? İşte ürettik diyor. Ama vatandaşlarımız uzaktan seyrediyor. Biz ne yapacağız? Gençler alabilsin diye imkan yaratacağız.

İki tercih var demokrasi mi otokrasi mi? Keyfilik mi hukuk mu? Baskı mı özgürlük mü?" 

ekran-goruntusu-2023-04-30-173254.png

GÜLTEKİN UYSAL...

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İzmir Gündoğdu Meydanı'ndaki Millet İttifakı'nın büyük mitinginde şu ifadeleri kullandı:

"DEMOKRASİ MEŞALESİNİ YERE DÜŞÜRMEDİNİZ"

"Bu kutlu şehir tarihi sorumluluğunu bir kez daha yerine getiriyor. Türk tarihinde bir kez daha irade koyuyor. Sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Demokrasi bayrağını, demokrasi meşalesini bütün baskılara rağmen, bütün dayatmalara rağmen yere düşürmediniz.

"BU REJİM İŞLEMEYE BAŞLADI MİLLETİN SOFRADA EKMEĞİ KÜÇÜLDÜ"

Bu meydan aziz milletin, Türkiye Cumhuriyetinin yarınlarının müjdecisidir. İnanın buna. İnanın buna. İnsanlar arasında duvarlar örmeye çalışanlara bu meydan cevaptır. Birileri bu aziz millete deli gömleği giydirme teşebbüsü içerisinde 20 yıldır. Ama bilsinler ki bunlar nafile çabalar. Türk milleti yetki istediler yetki verdi. Güç istediler güç verdi. Mutlak güç istediler onu da verdi.

"MİLLETİN İRADESİNİ BOĞMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Beylere o da yetmedi. Dediler ki dilimizden dökülen kanun olsun. Şaibeli bir referandumla onu da geçirdiler. Sınırsız yetki olsun, sıfır denetim mekanizmasıyla biz uçacağız kaçacağız dediler. Dediler ama bu keyfi rejimi fiilen ve resmen işlemeye başladığı günden bugüne milletin sofrada ekmeği küçüldü. Gençleri daha fazla iş bulamaz hale geldi. Türkiye'yi demokrasi liginden küme düşürerek içe kapatarak kendi siyasi hedeflerine gideceklerini düşündüler ve bugün milletin iradesini boğmaya çalışıyorlar.

"TAKKE DÜŞTÜ KEL GÖRÜNDÜ"

Bir İçişleri Bakanı var. Neyse... Şimdi çıkmış diyor ki '14 Mayıs 2023 seçimleri bir darbe girişimi'ymiş. Anadolu'da güzel bir söz var. Takke düştü deriz, kel göründü deriz. İşte bu beylerin de zihinlerinin nasıl çalıştığını bunlar ortaya döküyor. Onlar ruhen de laffen de hiçbir zaman demokrasiye inanmadılar. 21 yıllık icraatları ortada. Demokrasi ile hukuk ile ilgili ufuklarını gördük. Adları AK olabilir ama alınlarının AK olmadığını da gördük.

"NE ŞAH NE PADİŞAH NE REİS"

Bir gencimiz şunu dese. Ben alın teri döktüm. Göz nuru akıttım. Sınavlarda başarılı oldum. Üniversiteyi başarıyla bitirdim. Kamu sınavına girip başarılı oldum. Benim hakkını ne şah ne padişah ne reis yiyebilir dediği ve aldığı gün bilesiniz ki adalet işliyor demektir.

"KATİLLERİ ADAY YAPTILAR"

Söyleyecek sözleri söyleyecek yalanları kalmadı. Şimdi muhalefeti eleştirmekle meşguller. Yaftalamalar yapıyorlar. Türkiye'de terör örgütleriyle iş birliği yapma imtiyazı Sayın Erdoğan'da. Sayın Erdoğan PKK ile işbirliği yapabilir. FETÖ ile işbirliği yapabilir. Bunlar yetmedi şimdi Gaffar Okkan'ın katillerini aday listelerinde aday yaptılar. Bizim vatanseverliğimiz bu mevsimlik milliyetçiler gibi olamaz."

ekran-goruntusu-2023-04-30-180324.png

AHMET DAVUTOĞLU...

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Millet İttifakı'nın İzmir mitinginde şunları söyledi.

"İzmir biz buraya yeni bir ufuk çizmeye, yeni bir kader yazmaya geldik. Her şeyden önce milli birliği ve demokrasi ruhunu yaşatan bu manzarayı, bu tabloyu ortaya çıkartmak için çaba sarf eden 13. cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na ve genel başkanlara teşekkür ediyorum.

"MİLLET İTTİFAKI YENİ BİR UFUK ÇİZECEK"

Aylarca toplandık, aylarca görüştük ama şahitsiniz hiçbir şeyimiz gizli olmadı. Her şey şeffaf şekilde dökümanlarla ortaya kondu. Şimdi ülkemizi iki kader yolu bekliyor. Ya şu an otoriter yolsuzluk düzeniyle kirlenmiş cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi devam edecek ya da ülkemizi, milletimizi birleştiren Millet İttifakı yeni bir ufuk çizecek.

"HEPSİ ASIK SURATLI"

Bir tarafta birbirini doğru düzgün tanımadan bir araya gelen hepsi asık suratlı, öfkeli, yamalı bohça gibi Cumhur İttifakı, diğer tarafta sakin, güler yüzlü, vakur Millet İttifakı... Aramızdaki fark bu. 14 Mayıs'ta sadece iktidar değişimi olmayacak. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının yol haritasını ortaya çıkaracağız. Size 6 eksende aramızdaki farkı anlatayım.

"ÖZGÜRLÜK ALANLARINI GENİŞLETECEĞİZ"

Eğer Cumhur ittifakı denen yamalı bohça yoluna devam ederse ki edemeyecek. İzin vermeyeceğiz. Bugünkü yasaklar, kısıtlamalar, bugünkü baskılar dezenformasyon yasası gibi medya baskısı devam edecek. Ama biz gelirsek Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve cumhurbaşkanı yardımcıları olarak size söz veriyoruz. Özgürlük alanlarını genişleteceğiz. Hiçbir Türk vatandaşı dışlanmayacak. Kimse ötekileştirilmeyecek. Herkes eşit vatandaşların onurunu ve gururunu yaşayacak. Gençler attıkları bir twit nedeniyle cezalandırılmayacak. Herkes istediği gibi konuşacak istediği gibi yazacak, inanacak, giyinecek. Yeni bir Türkiye'de özgürlüklere hakim olacak. Bu size sözümüzdür.

"SİNAN ATEŞ'İN KATİLLERİNİ BULUP MAHKEMEYE ÇIKARTACAĞIZ"

Sinan Ateş'in katillerini bulup mahkemeye çıkartacağız. Hiç kimse hiçbir cinayetin üstünü örtemeyecek. Kimse işlediği suçtan kaçamayacak. Vatandaşlarımız adalet ve hukuk için mahkeme önüne gittiğinde arka kapılardan iktidara yakın, Beştepe'ye yakın danışmanları arayamayacak. Talimatla değil vicdanla karar veren hakimlerin yargısı gelecek."

ekran-goruntusu-2023-04-30-181705-001.png

MERAL AKŞENER...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı'nın coşkulu İzmir mitingine eşi Tuncer Akşener ile çıktı. "Herkes eşiyle mitinge çıkınca ben de kocamı getirdim" diyen Akşener daha sonra yurttaşlara şu sözlerle seslendi:

"TARİHİ BİLMEYENLER 'GAVUR İZMİR' DEDİ"

"Tarih bilmeyenler Gavur İzmir dedi Gavur İzmir... Tarihini bilmezseniz bunu dersiniz ama İzmir insanlara gavur olmamayı öğreten şehirdir. İzmir bizlere 14 Mayıs gecesi eğer biz kazanırsak işgalci olacakmışız ya... İşgali sona erdiren İzmir. Bugün burada gördüğüm İzmir kararını vermiş. Atatürk'ümüzün bıraktığı emanete sahip çıkan İzmir. Bizi istismar eden, milleti bölüp parçalayan ve vatandaşlık satan, 10 milyon Suriyeliyi ülkemize dolduran bu harami düzene son verecek, onu görüyorum bugün.

"İZMİR'E 'GAVUR' DİYENLER CUMHURİYET KURUCULARINA 'İKİ AYYAŞ' DEDİLER"

Ama bir şey var. Şimdi İzmir'e gavur diyenler, cumhuriyet kurucularına iki ayyaş dediler. Sonra ne oldu? O iki ayyaş sözüne karşı önce kadınlar, sonra gençler ayağa kalktı ve 14 Mayıs akşamı inşallah ve gerçekten mutlaka 13. cumhurbaşkanı Sayın Kılıçdaroğlu seçilecek, kendisini alkışlarla makamına oturtacağız ama Sayın Erdoğan ve arkadaşlarını da nezaketle emekli edeceğiz.

"HER AİLEDEN 1 OY İSTİYORUM"

CHP seçmenine saygım sonsuz. Ama her aileden bir oy istiyorum. Bana söyleneneler kimseye söylenmedi. Bir anaya, bir babaanneye bir eşe söylenmeyecek ne varsa söylendi. Ağzımda tekrarlayamıyorum çünkü tüm kadınlara söylendi. Bize sürtük dendi, bana fosforlu dendi, bana kocasını aldattı dendi. Bu benim için ölümdü ölüm. İşte şimdi sizden hangi partiye oy verirseniz verin her aileden 1 oy istiyorum. Moralim için istiyorum. İradem için istiyorum. Ailem için istiyorum. Torunum için istiyorum. Tüm kadınlar için istiyorum. Çünkü bu kavgayı, bu mücadeleyi verebilmek için size ihtiyacım var.

Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet. Duy Sayın Erdoğan, emekliye sevk edildin."

ekran-goruntusu-2023-04-30-182818.png

KEMAL KILIÇDAROĞLU...

"ADALET SADECE SALONLARINDA DEĞİL HER YERDE OLMALI"

Bay Kemal'in sözünü veriyorum. Ne olursa olsun bütün engelleri yıkacağım ve Türkiye'yi aydınlığa çıkaracağım. Birlikte olduğumuz sürece adaleti birlikte gerçekleştireceğiz. Herkes için adalet olacak. Bir özelliğimiz var. Hiçbir ayrım yapmayacağız. 85 milyonu kucaklayacağız. Kim haksızlığa uğrarsa Bay Kemal onun yanında olacaktır. Çünkü adalet kavramını büyütmemiz lazım. Adalet sadece mahkeme salonlarında değil her yerde olmalı.

"BU SEÇİMLER TÜRKİYE'YE DEMOKRASİ GETİRME SEÇİMİDİR"

215 bin 650 genç İzmir'de oy kullanacak. Bu seçimde gençlerin kendilerini göstermeleri gereken bir seçimdir. Bu seçimler demokrasiyi yeniden inşa etme seçimidir. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği seçimidir, kadın erkek eşitliğini sağlama, ayrılmak değil kucaklaşmak, kavga değil barışma seçimidir. Bu seçimler Türkiye'ye demokrasi getirme seçimidir.

"ADALET SADECE SALONLARINDA DEĞİL HER YERDE OLMALI"

Bay Kemal'in sözünü veriyorum. Ne olursa olsun bütün engelleri yıkacağım ve Türkiye'yi aydınlığa çıkaracağım. Birlikte olduğumuz sürece adaleti birlikte gerçekleştireceğiz. Herkes için adalet olacak. Bir özelliğimiz var. Hiçbir ayrım yapmayacağız. 85 milyonu kucaklayacağız. Kim haksızlığa uğrarsa Bay Kemal onun yanında olacaktır. Çünkü adalet kavramını büyütmemiz lazım. Adalet sadece mahkeme salonlarında değil her yerde olmalı.

"BU SEÇİMLER TÜRKİYE'YE DEMOKRASİ GETİRME SEÇİMİDİR"

215 bin 650 genç İzmir'de oy kullanacak. Bu seçimde gençlerin kendilerini göstermeleri gereken bir seçimdir. Bu seçimler demokrasiyi yeniden inşa etme seçimidir. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği seçimidir, kadın erkek eşitliğini sağlama, ayrılmak değil kucaklaşmak, kavga değil barışma seçimidir. Bu seçimler Türkiye'ye demokrasi getirme seçimidir.

"TÜRKİYE'NİN DÜNYAYLA REKABETE İHTİYACI VAR"

21. yüzyılın dünyasında Türkiye'nin büyümeye, kalkınmaya ihtiyacı var. Türkiye'nin gücünü göstermeye ihtiyacı var. Türkiye'nin dünyayla rekabete ihtiyacı var. Bunu yapacağız. En yetkin insanlarla birlikte çalışıyoruz. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracağız.

"ARKADAŞINIZI DOSTUNUZU İKNA EDİN"

Geçen seçimlerde AK Parti'ye ya da MHP'ye oy vermiş sandığa gitmemiş bir arkadaşınızı dostunuzu ikna edin ve beraber sandığa gidin. Türkiye'yi anlatın. Gerçekleri anlatın. Türkiye'nin bu çıkmazdan çıkması gerektiğini anlatın ve Millet İttifakı'na oy isteyin.

"BU ÜLKEYE BARIŞI, KARDEŞLİĞİ, HUZURU GETİRECEĞİZ"

Bu ülkeye baharı getireceğim, kardeşliği, huzuru getireceğim. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği ülkeyi inşa edeceğim. Çiftçi üretecek. Herkes kazanacak. Hepimizin karnı doyacak. Hiçbir kadının, hiçbir gencin aç ve yoksul kalmasını, gelecek umudu olmaması düşüncesini ters düz yapacağız. Kadınların ve sosyal güvencesini biz ödeyeceğiz. Her kadın geleceğe umutla bakacak. Her kadın çocuğum okula gidiyor, akranlarıyla sütünü, suyunu içiyor ve arkadaşlarıyla beraber okuldan ayrılıp evlarinee huzur içinde dönüyorlar. Böyle bir Türkiye inşa edeceğiz. Hepimiz mutlu olacağız. Böyle bir Türkiye, dünyada yeniden şahlanacak.

"ÇALINAN PARALARIN TAMAMINI GETİRECEĞİZ"

En büyük yatırımları gerçekleştireceğiz. İktidar olduğumzda 5 yıl içinde 300 milyar dolar para gelecek ve bunlar yatırıma ayrılacak. Göreceksiniz. Ayrıca  o dışarı götürdükleri 418 milyar dolar var. O parayı son kuruşuna kadar alıp Türkiye'ye getireceğim. Efendim parayı nasıl getireceksin diyorlar. Uluslararası hiçbir mahkeme bir devletin soyulmasına evet dememiştir. Hukuk içinde adalet içinde çalınan paraların tamamını getireceğiz. ÖYle gidecekler ABD'de çiftlikler alacaklar, gökdelenler yapacaklari İngiltere'de villalar yapacaklar Bay Kemal bunları yiyecek. Yemem efendim. Tamamını alacağım son kuruşuna kadar getireceğim.

"MİLLET İTTİFAKI İKTİDARIN EMEKLİLER 15 BİN TL'Yİ BANKA HESAPLARINDA GÖRECEK"

Emeklilere Ramazan ve Kurban'da birer maaş ikramiye verin diyorum. Önce itiraz ettiler nereden bulacaksın parayı diye. Sonra ısrar edince 1000'er lira verdiler. Şimdi seçime gidiyoruz diye biraz artırdılar. Önümüzde Kurban var. Tüm emekli kardeşlerime söylüyorum. Gideceksiniz Kurban Bayramında Millet İttifakı iktidarında göreceksiniz. Bankaya gidip parayı çektiğinizde 15 bin TL'yi göreceksiniz. O para ananızın ak sütü gibi helaldir. Bunu söyleyince yine koro halinde bağırıyorlar. PArayı nereden bulacaksınız? E sen beşli çeteye parayı bulurken kimse sormuyor. O beşli çeteden alacağım emekliye, çiftçiye, işçiye vereceğim.

"BEŞLİ ÇETELER TELAŞ İÇİNDE"

Beşli çeteler de telaş içinde. Ya Kılıçdaroğlu kazanırsa. Kazanacağım, geleceğim. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemem, asla yedirmem.

"TIPIŞ TIPIŞ GEREĞİNİ YAPTILAR"

Bizim güvenliğimizi sağlayan polis arkadaşlarımız var. Onların da dünya kadar derdi var. Meydan meydan söyledim 3600 ek gösterge verin diye. Yine itiraz ettiler. Yine vermeyiz dediler. Sonra tıpış tıpış gereğini yaptılar. Şimdi polis arkadaşların derdini biliyorum. Değil 12, 24 saat çalıştırıyorlar. Bu polis aç mı tok mu? Dağın başında nöbet tutturuyorsun. Bu insan makine değil ya. Bu insanın yemeğe, tuvalete ihtiyacı var. Çünkü onlar sadece sarayı düşünüyor. Onlar sadece yandaşları için çalışıyor. Bay Kemal vatandaşı için çalışır.

"100 BİN ÖĞRETMENİ FERHAT İLE ŞİRİN GİBİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTURACAĞIZ"

Bu tabloyu ters düz etmemiz lazım. Köylerdeki tüm okulları açacağız ve 100 bin öğretmen atamasını yapacağız. 100 bin öğretmen Ferhat ile Şirin'in buluştuğu gibi öğretmen ve öğrenciyi buluşturacağız.

Kırsalda veteriner hekim olacak, ziraat mühendisi olacak, öğretmen olacak, toprak analizleri yapılacak. Öğretmen nerede maaş alıyorsa onlar aynı yerden yani devletten maaş alacaklar. Onların tamamı kırsalda köylüye, üreticiye hizmet edecek. 

ekran-goruntusu-2023-04-30-184323.png

"ONLAR BEŞLİ ÇETEYE ÇALIŞACAK, BAY KEMAL VATANDAŞA ÇALIŞACAK"

Yeni bir devri başlatıyoruz. 100. yılda birlikte başaracağız. Üretene değer vereceğiz. Alın terine değer vereceğiz. Bu olduğu takdirde Türkiye büyümüş olacaktır. Dışarıdan arpa, yulaf, buğday, et, canlı hayvan alıyoruz. Ne oluyor ya? Bunların tamamını biz Türkiye'de yapamaz mıyız? Bizim çiftçimiz yapamaz mı? Ama bir siyasi tercih var. Onları yoksulluğa mahkum edip dışarıdan almak. Bunu değiştireceğiz. Diyorlar ya parayı nereden bulacaksın. Dünyanın bütçesi var. Beşli çeteye parayı verirsen para oraya gider. Halka verirsen para oraya gider. Onlar beşli çeteye çalışacak Bay Kemal de vatandaşa çalışacak. 

"5-6 YERDEN MAAŞ ALANLARI KAPININ ÖNÜNE KOYACAĞIM"

Benim saraylarda gözüm yok. Mustafa Kemal'in mütevazi Çankaya'sına gideceğiz, orada halka hizmet edeceğiz. Saraylarda 4-5-6 yerden aylık alan var. Onları da keseceğim. O 5-6 yerden aylık alanları kapının önüne koyacağım