Milli Savunma Bakanı'ndan teröristlerin kullandığı 'silah' ile ilgili kritik açıklama

Ankara Kızılay'daki terör saldırısında etkisizleştirilen teröristlerin kullandığı lav silahı ile ilgili Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'den açıklama geldi.

TBMM 28. Dönem 2. Yasama Yılı açılışı dolayısıyla bu akşam Meclis'te düzenlenen resepsiyona katılan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İçişleri Bakanlığı önünde gerçekleşen saldırıya ilişkin konuştu.

Güler, basının "Cumhurbaşkanı tekrardan 30 kilometrelik sınır vurgusu yaptı. 'Bir gece ansızın gelebiliriz'i aklınızdan çıkartmayın dedi" sözlerine Bakan Güler, "O şarkı kulağınızda dursun diyor. Bir şey demedi Cumhurbaşkanımız" yanıtını verdi. Basının "Şarkı demiyor aslında ama" diye eklemesi üzerine, Güler, "Şarkı dedi. Başka ne dedi? 6 senedir 30 kilometre zaten duruyor" karşılığını verdi.

"GÖRÜNÜRDE LAV SİLAHI GİBİ BİR ŞEY VAR"

Basın mensuplarının, "Roketatar Suriye menşeyli mi?" sorusuna, Güler "Bilmiyorum. Olay nerede oldu ben ne bileyim. Daha yayınlanmadı" cevabını verdi. Güler, basının “İlk incelemelerden sizin aldığınız sonuçlar nedir?” sorusuna “Biz daha bir sonuç almadık. Yayınlanınca hep beraber öğreneceğiz. Görünürde lav silahı gibi bir şey var” dedi.

"İÇİŞLERİ BAKANI AÇIKLARSA ÖĞRENECEĞİZ"

Güler, 15 Temmuz günü kaybolan silahlara ilişkin “Bunların hepsi adli yargıda. Merak etmeyin, sorun yok” diye konuştu. Güler, İçişleri Bakanlığı önündeki saldırıyı PKK terör örgütünün üstlenmesine ilişkin de "İçişleri Bakanı açıklarsa öğreneceğiz” diye ekledi.