Moody's'in kararı sonrası Özgür Demirtaş'tan borsa yorumu: Başaracağımıza inanıyorum

Moody's'in kararı sonrası Özgür Demirtaş'tan borsa yorumu: Başaracağımıza inanıyorum

Moody’s ‘in kararının ardından Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, konu hakkında sosyal medya hesabı üzerinden değerlendirmede bulundu. Demirtaş, "Başaracağımıza inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’de bulunan 7 şirketin kredi notunda güncellemeye gitti. Yapılan güncelleme sonucunda, Koç Holding, OYAK, Türk Hava Yolları (THY), Turkcell ve Tüpraş’ın kredi notunu B3’ten B2’ye yükseltirken görünümleri durağandan pozitife çekti.Moody’s ayrıca Şişecam ve Erdemir’in kredi notunu B3 olarak teyit ederken not görünümlerini durağandan pozitife çekti.

Öte yandan, kuruluş, geçen hafta Türkiye’nin kredi notunu “B3” olarak teyit ederken, not görünümünü “durağan”dan “pozitif”e çevirmişti.

“BAŞARACAĞIMIZA İNANIYORUM”

Moody’s ‘in kararının ardından Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, konu hakkında sosyal medya hesabı üzerinden değerlendirmede bulundu. Demirtaş, kararın çok doğru olduğunu belirterek, “Ülke notunun da bir kademe daha yükselmesi gerektiğini düşünüyorum. Borsa da çok ucuz kaldı. Bunun düzelmesi için CDS dışı risk priminin düşmeye başlaması gerekiyor. Başaracağımıza inanıyorum” ifadelerine yer verdi.