Moskova'dan Kiev'e 'Bayraktar' tehdidi: "Silahsızlandırılacak hedef"

Moskova'dan Kiev'e 'Bayraktar' tehdidi: "Silahsızlandırılacak hedef"

Kremlin, Ukrayna yönetimine 'Bayraktar' için kritik bir mesaj gönderdi.

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasily Bodnar, "Ukrayna'da Türk Bayraktar insansız hava araçları üretimi tesisinin inşasının birkaç ay süreceğini ve ilk üretimin 2023'ün sonundan önce mümkün olduğunu" söyledi.

Türkrus.com'da yer alan habere göre, Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçisi Bodnar, Bayraktar silahlı insansız hava araçlarını (SİHA) üreten Baykar şirketinin Ukrayna’da fabrika inşa edeceğini ve bu amaçla tescil yaptırarak arsa satın aldığını belirtti.

"BAYRAKTARIN SAHİBİ UKRAYNA ŞİRKETİNİ KURDU" 

Bodnar, “Fabrika inşa edilecek. Sadece bir hafta önce hükümet ikili anlaşmayı, yani fabrika inşasına ilişkin anlaşmayı onayladı ve tasdik için parlamentoya gönderdi. Bayraktar şirketinin sahibi kendi Ukrayna şirketini kurdu, bu şirket arsa satın aldı, tesisin projesini geliştirdi ve sonuna kadar hayata geçirmeyi planlıyor” diye konuştu.

"SİLAHSIZLANDIRILACAK HEDEFLER KAPSAMINA GİRECEK"

Kremlin Sözcüsü Peskov ise, Ukrayna'da kurulacağı belirtilen Bayraktar İHA üretim tesisi konusunda yaptığı açıklamada, "bu tesisin silahsızlandırılacak hedefler" kapsamına gireceğini söyledi. Böylece Moskova, diğe skr hedefler gibi,böyle bir tesisin de vurulacağını ilan etmiş oldu.

"ÖZEL BİR ASKERİ OPERASYON"

Peskov "Elbette derhal silahsızlandırılması gereken obje durumuna girecek böyle bir nesne yaratılması, muhtemelen sadece Ukraynalıların acılarını uzatacaktır. Ancak özel bir askeri operasyonun ulaşmaya kararlı olduğumuz amacından kaçınmaya yardımcı olmayacaktır" dedi.