Muhalefete "fotoroman" tepkisi gösteren Süleyman Soylu, AKP'li eski bakanları da başarısızlıkla suçladı

Muhalefete "fotoroman" tepkisi gösteren Süleyman Soylu, AKP'li eski bakanları da başarısızlıkla suçladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, muhalefetin kendisini suça karışmış kişilerle fotoğrafları yer aldığı için "fotoroman" diyerek hedef almasına tepki gösterdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, suça bulaşmış isimlerle birlikte yer aldığı fotoğraflarını eleştiren muhalefete tepki gösterdi. Soylu, kendisine 2 fotoğraf üzerinden iftira atıldığını savunarak şunları söyledi:

"YAKALIYORUZ, TUTUKLUYORUZ AMA BUNLARI MUTLU EDEMİYORUZ"

"Batılı ajanslardan aldığı akılla bu ülkenin köklü kurularını itibarsızlaştıranlara sesleniyorum. Bu kurumlar, bu ekipler bu ülkenin güvenliği için yarınımıza lazımdır. Siyasette bize her turlu iftirayı atıyorsunuz, bari bu ekipleri rahat bırakın. Siz kimin tarafında yer alıyorsunuz? Devleti küçük düşürmeye çalışmak elbette hastalıklı bir tutumdur. Yakalıyoruz, tutukluyoruz ama bunları mutlu edemiyoruz."

"2 KARE FOTOĞRAF ÜZERİNDEN BİZE İFTİRA ATANLAR, SUÇ ÖRGÜTLERİNİN AVUKATLIĞINI YAPAR HALE GELMİŞLERDİR"

"2 kare fotoğraf üzerinden bize iftira atanlar, organize suç örgütlerinin avukatlığını yapar hale gelmişlerdir. Ne polisin ne de jandarmalımızın hakkını kimseye yedirmeyiz. Bedeli ne olursa olsun. Böyle bir şey olabilir mi? Bizim arkadaşlarımız her turlu mücadele edecekler, ondan sonra siz ‘uyuşturucu kaçaklığı ile cari açığı kapatmaya çalışıyorsunuz’ diye iftira atacaksınız."

"NE SÖYLERSENİZ İKİ KATINI SÖYLEYECEĞİZ"

"Kim yapıyor? Bu parayı kim nereye koyuyor? Böyle bir şey söz konusu mu? Cumhuriyet tarihinin en başarılı operasyonlarını gerçekleştirdik. Bir arkadaşımın hakkını kimseye yedirmem bedeli ne olursa olsun. Bütün dünya bizim başarılarımıza parmak ısırırken, Türkiye içerisinde iftira atmayı moda haline getirmeye çalışanlara elbette fırsat vermeyeceğiz. Ne söylerseniz iki katını söyleyeceğiz"

KENDİNDEN ÖNCEKİ AKP'Lİ BAKANLARI ELEŞTİRDİ

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada AKP'nin önceki dönemlerini eleştirerek "2016 yılında çökeltilen organize suç örgütü çetesi sadece 5’ti. 2022 yılında 133 çıkarak son 7 yılın en yüksek seviyesine geldi. Toplam 550 mafya tipi organizasyon çökertildi" dedi. 

Soylu, AKP'nin daha önceki İçişleri Bakanlarını başarısızlıkla suçladı. 

Soylu sözlerini, "Dün sabah İstanbul’da ilçe emniyet müdürleri ile bir toplantı yaptık. Orada da ifade ettim. Türkiye’de suç örgütünün bir kısmı içeride bir kısımda dışarıda bulunuyor. Dışarıdan Türkiye’ye operasyon yapmaya çalışanlar var. Bunlar kendilerine ait olabilecek suç örgütü lideri bulamadıkları için alt yerel gruplarla işbirliği yaparak bir takım işler peşinde koşuyorlar. Türkiye’de bu bağı kesmeniz lazım. Hiçbir yerde hiçbir ilçede organize suç örgütlerine veya mafya örgütlerine fırsat vermeyeceksiniz. Bunun üzerine daha fazla gitmeniz lazım, kafasını ezmeniz lazım. Bu bir tehdittir, bu tehdidi ebette göz ardı edecek değiliz. 15 Temmuz üzerinden 7 yıl geçti. Hem yeni gelen kadrolara eğiticilik hem de abilik yaptınız. Onlara Türk polis teşkilatının bakışını anlattınız. Size en önemli söyleyeceklerimden bir tanesi dünyada mali suç dalgalanması yeni başlamıştır. Bunlar ülkeden ülkeye yayılmaktadır. Bir tek amaçları var istedikleri ülkelerde kirli para ile huzuru bozmaktır" diye sürdürdü.