
‘Muharrem İnce anket sonuçlarıyla ilgilenmiyor’
CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin, kime ait olursa olsun anket sonuçlarını dikkate almadığı, ‘Halkın neyi nasıl yapacağını ben çok daha iyi yoklayabiliyorum’ dediği kaydedildi. İnce’nin CHP’li seçmen için adeta bir pop star olduğu belirtildi.
Habertürk yazarı Sevilay Yılman, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin Karadeniz gezisine katılarak izlenimlerini aktardı. Ordu ve Giresun mitinglerinin ardından İstanbul’a dönerken, Muharrem İnce’yle 1 saat 15 dakika boyunca anket sonuçları, genel durum ve gelecek planlarıyla ilgili konuştuklarını aktaran Yılman, İnce’nin kime ait olursa olsun anket sonuçlarını dikkate almadığını belirtti. Yılman, İnce’nin, CHP’li seçmen için adeta bir ‘pop star’ olduğunu ifade etti.
Yılman, söz konusu geziyle ilgili olarak, “Gördüğüm şudur ki: Diğer şehirler nasıl bilmiyorum ama Karadeniz’in bu iki şirin kentinde enteresan bir İnce merakı, heyecanı ve sempatisi oluşmuş. Bu sözlerimle zaten CHP’li olan seçmenleri kastetmiyorum elbette. Onlar için adeta bir popstar Muharrem İnce” dedi.
‘BU DEFA BELKİ İNCE’YE OY VEREBİLİRİM DİYENLER’
Mitingde, daha önce CHP’ye hiç oy vermemiş, vermeyi de düşünmeyen, ancak sırf İnce’yi merak ettiği için gelen onlarca insanla karşılaştığını bildiren Yılman, şunları kaydetti:
“Ve sohbet etme imkânı bulduklarımdan aldığım yanıt, aşağı yukarı şöyleydi değerli okurlarım: “Meclis’te oyum başka partiye olabilir. Çünkü ben CHP’ye oy vermedim, vermeyi de düşünmüyorum, ancak Muharrem İnce’yi beğeniyorum. Samimi buluyorum, bir de çalışkan. Bu defa belki ona oyumu verebilirim!”
Özetle, 24 Haziran’ın sonucunu yüzde yüz tahmin etmem mümkün değil elbette ama şuna eminim: Ordu ve Giresun’da Muharrem İnce partisinden daha fazla oy alacak. Ha bu alacağı oy tüm genel seçimlerde birinci parti olmuş AK Parti’nin, Erdoğan’ın oyunu aşamaz ama sanki biraz daha yakınlaşabilir.”
İNCE'NİN TAHMİNLERİ TUTAR MI?
Mitingleri tamamladıktan sonra Muharrem İnce’yle birlikte döndük İstanbul’a. Ve 1 saat 15 dakika boyunca anket sonuçlarına, genel duruma ve gelecek planlarına dair konuştuk.
Özetini aktarmak istiyorum, zira çok uzun bir sohbetti... Özgüven iyidir tabii ama ben biraz aşırı buldum İnce’dekini! Elbette inanmak, başarmanın yarısıdır ama “Asla kaybetme ihtimalim yok! Ben cumhurbaşkanı oldum bile!” demek biraz fazla iddialı geldi bana.
Bu arada kime ait olursa olsun hiçbir anket sonucunu dikkate almadığını ifade ediyor. Hatta, “Ben kendim çok daha iyi yoklayabiliyorum halkın neyi nasıl yapacağını” deyip son derece dürüst bir biçimde kendi tahminlerini yazdırıyor bana.
Merak etmeyin, tek tek not aldım verdiği oy oranlarını ve fotoğrafını çekip arşive attım şahitler huzurunda. Çok isterdim sizlerle paylaşmayı ama söz verdim, bunu şu anda yapamam. Ancak 24 Haziran’dan sonra açıklayacağım. Tabii karşımdaki aday, “Kazandım, benim için bu yarış bitmiştir” dediği ve buna inanan biri olduğu için gelecekle ilgili sualler yöneltmek farz oldu.”