Muhittin Böcek'ten güzel haber

Muhittin Böcek'ten güzel haber

Koronavirüs tedavisi yoğun bakımda devam eden Muhittin Böcek'in sağlık durumunda yeni bir gelişme yaşandı.

Koronavirüs tedavisi devam eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek hakkında açıklama yapan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş: "Enfeksiyon tamamen erdikasyona (yok olmak) uğramış. Akciğerdeki dejenerasyon da inşallah yerini yenilenmeye bırakır, başkanımız hızlı bir şekilde toparlar" dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş,koronavirüs tedavisinin ardından akciğerlerindeki rahatsızlık nedeniyle Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi gören Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'i ziyaret etti.

Başkan Böcek'in durumda iyi gelişmeler olduğunu belirten Savaş, “Enfeksiyon tamamen eradikasyona (yok olmak) uğramış. Akciğerdeki dejenerasyon da inşallah yerini yenilenmeye bırakır, başkanımız hızlı bir şekilde toparlar" dedi.

İyi gelişmeler var

Aynı zamanda klinik mikrobiyoloji ve enfeksiyon uzmanı olan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş hastane ziyareti sonrasında yaptığı açıklamada, “Başkan Böcek'in ağabeyiyle görüştük. İyi gelişmeler olduğunu söyledi. Enfeksiyon tamamen eradikasyona (yok olmak) uğramış. Akciğerdeki dejenerasyon da inşallah yerini yenilenmeye bırakır, başkanımız hızlı bir şekilde toparlar. Bir an önce Başkanımızı aramızda görmek istiyoruz" dedi.

Kritik süreç devam ediyor

Akdeniz Üniversitesi Başhekimliği'nden Başkan Böcek'in sağlık durumu hakkında bugün yapılan açıklamada, “Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Muhittin Böcek'in yoğun bakımdaki takip ve tedavisi devam etmektedir. Alanlarında yetkin klinisyen öğretim üyelerimiz, modern tıbbın tüm imkanlarını kullanarak hastamızın takibini yoğun ve eksiksiz bir şekilde sürdürmektedir. Hastamızın kritik süreci devam etmekle birlikte son 24 saat içerisinde olumsuz bir gelişme yaşanmamıştır" ifadelerine yer verildi.

Uyandırma çalışmaları

Yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Başkan Böcek'in dün gece saatlerinde yavaş yavaş uyandırılmaya başlandığı, solunum kaslarının iyileşmesi için zamana ihtiyacı olduğu öğrenildi.