Murat Kurum, düelloya davet etti... Ekrem İmamoğlu 'tamam' deyince 1 günde geri adım attı!

Murat Kurum, düelloya davet etti... Ekrem İmamoğlu 'tamam' deyince 1 günde geri adım attı!

AKP İstanbul adayı Murat Kurum, CHP'li rakibi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu televizyonda düelloya davet etti. İmamoğlu'ndan olumlu yanıt gelince Kurum geri adım attı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için “Gelip benimle proje konuşamaz” diyen AKP adayı Murat Kurum, İmamoğlu'nun yanıtı üzerine "İstanbul’u bizle konuşmak isteme çağrıları samimi değil" dedi.

Murat Kurum, katıldığı TRT Haber yayınında Ekrem İmamoğlu'nu hedef alırken “Benimle proje konuşamaz. Sadece İstanbul’u konuşamaz çünkü bilmiyor” demişti.

EKREM İMAMOĞLU, DÜELLO TEKLİFİNİ KABUL ETTİ

Ekrem İmamoğlu bugün, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'u ziyareti sırasında, bununla ilgili gelen bir soru üzerine Kurum'la canlı yayında karşı karşıya gelmeye ‘tereddütsüz" olarak olumlu baktığını söylemiş ve şunları eklemişti:

“Elbette bir arada olmaktan ve konuşmaktan, İstanbul’u paylaşmaktan, İstanbul’la ilgili karşılıklı yorum yapmaktan her zaman mutlu olmuşuzdur. Bunu değerli bulmuşuzdur. Elbette ki medeni bir ülkede, medeni bir şehirde, medeniyetin beşiği İstanbul’da, İstanbul için bir süreç ve yarış oluyorsa böylesi bir ortama elbette ki ‘Evet’ derim. Tereddütsüz olumlu karşılarım.”

MURAT KURUM 'SAMİMİ DEĞİL' DİYEREK GERİ ADIM ATTI

İmamoğlu’nun açıklamasından sonra Murat Kurum, aynı konunun tekrar hatırlatılması üzerine İBB Başkanı'nın "samimi" bulmadığını söyledi. Kurum  “Ekrem beyin İstanbul’u ilk önce bir özne olarak görmesi lazım. İstanbul’u görmeyenlerin bugün İstanbul’u bizle konuşmak isteme çağrıları samimi değil. İstanbul konuşulacaksa her projeyi her ortamda konuşmaya hazırız. Bakış açısı samimi değil. Biz her davete açığız ama önce samimiyetini gösterecek" dedi.