Murat Kurum, Ekrem İmamoğlu ile görüştü! Elindeki son anket sonuçlarını paylaştı

Murat Kurum, Ekrem İmamoğlu ile görüştü! Elindeki son anket sonuçlarını paylaştı

AKP İstanbul adayı Murat Kurum, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştüklerini açıkladı. Kurum ayrıca elindeki son anket sonuçlarını da açıkladı.

AKP'nin İBB adayı Murat Kurum, Haliç Kongre Merkezi’nde medya temsilcileriyle bir araya geldi. Yerel seçimlere ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Kurum, İBB Başkanı İmamoğlu ile görüştüklerini söyledi.

"İMAMOĞLU İLE İYİ NİYET TEMENNİLERİNDE BULUNDUK"

Murat Kurum, ''İBB Başkanı ile aranızda bir görüşme oldu mu?" sorusuna karşılık, "Ekrem İmamoğlu ile dün görüştük. İyi niyet temennilerinde bulunduk. Demokratik, sonunda İstanbul’un kazanacağı bir yarış olması hepimizin arzusu." dedi.

'KOPYA PROJE' TARTIŞMASI

''İBB Başkanı İmamoğlu, konuşmalarında, açıkladığınız projelerin kendisinin olduğunu, kopya çektiğinizi iddia ediyor, ne diyorsunuz?'' sorusunu Kurum, "Kopya ifadesi hoş değil. Öncelikle iyi olan şey kopyalanır. İstanbul'da iyi olan hiçbir şey olmadığı için kopyalanacak bir şey de yok." diye yanıtladı.

ANKETLERDE KİM ÖNDE?

''İstanbul'la ilgili yapılan anketlerde durum nasıl görünüyor?'' sorusuna Kurum, "İlk adaylığımız açıklandığında anket yaptırdım. O zaman 1,5 ile 2 puan gerideydi ki piyasada gezen anketler 8 ile 0 puan geride gösteriyordu ama öyle değildi. Sonra projelerimizi açıkladık, sahaya çıktık. İstanbullularla bütünleştik. İstanbullular bizi sevdi, biz onları sevdik. Lansmandan sonra yaptırdığımız ankette de yayında da söylediğim gibi 1,4 puan öndeyiz. Bildiğim kadarıyla CHP'nin anketi de böyle söylüyor." yanıtını verdi.

KANAL İSTANBUL MURAT KURUM'UN GÜNDEMİNDE VAR MI?

Kurum, "Kanal İstanbul konusundaki tavrında değişiklik olup olmadığı" sorusuna karşılık, "İstanbul'un gündeminde olmayan konular bizim de gündemimizde olmayacak. İstanbullunun beklediği, deprem riskinin ortadan kaldırılması, ulaşım çilesinin bitmesi. Gündemde ne varsa onun peşinden koşacağım." ifadelerini kullandı.