Murat Kurum, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'i yanaklarını okşayarak sevdi

AKP İstanbul adayı Murat Kurum'un, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'i yanaklarını okşayarak sevdi. Bu hareket sosyal medyada gündem oldu.

AKP İBB adayı Murat Kurum'un, 74 yaşındaki Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in yanaklarından sevmesi gündem oldu.

ekran-goruntusu-2024-03-03-102046.png

Murat Kurum'un "Üreten İstanbul Büyüyen Türkiye Programı" toplantısına Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Galatasaray Eski Başkanı Burak Elmas katıldı.

Kurum'un Özbek'in yanaklarını iki elinin arasına alarak yapmış olduğu samimi hareket gözlerden kaçmadı. Başkanların toplantıda yer alması kamuoyunda gündem oldu.

RAKİP TAKIM TARAFTARLARI İÇİN ALAY KONUSU OLDU

Başta Fenerbahçe taraftarı olmak üzere rakip takım taraftarları görüntülere hem tepki gösterdi hem alay etti.

Özbek daha önce yaptığı açıklamada Kurum'u desteklediğini "Bizim için bir şans" sözleriyle belirtmişti.

DURSUN ÖZBEK KİMDİR?

 

25 Mart 1949 tarihinde Giresun'da dünyaya gelen Dursun Aydın Özbek, Galatasaray Lisesi'nden mezun olduktan sona İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesini 1974 yılında bitirdi. İTÜ Spor Kulübü'nde hem üniversite takımında, hem de Amatör 1. Küme'de futbol oynadı.

Dursun Aydın Özbek, 1972 yılında otomotiv sektöründe çalışmaya başladı. Kardeşi Mehmet Özbek ile birlikte Taksim'de, Talimhane'de 6 metrekarelik bir dükkanda yedek parçacılığa başladı. 1988 yılından beri de turizm sektöründe Nippon ve Point Hotel zincirleriyle İstanbul'da, Antalya'da Kirneros ve Mabiche otelleri ile hem yatırımcı hem de işletmeci olarak iş hayatına devam etmektedir.

Dursun Aydın Özbek, 2011 yılında Galatasaray'ın başkanı Ünal Aysal'ın kadrosunda yer aldı, ama kısa bir süre sonra kendi isteğiyle görevi bıraktı. 2014 yılında 25 Ekim 2014 tarihinde Duygun Yarsuvat Galatasaray başkanı seçildikten sonra Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu'na seçildi ve başkan yardımcısı oldu.

23 Mayıs 2015 tarihinde yapılan Galatasaray Spor Kulübü Olağan Seçim Genel Kurul Toplantısındaki seçimde eski başkan Duygun Yarsuvat'ın desteklediği Dursun Aydın Özbek Galatasaray'ın 36. Başkanı olarak seçildi.

11 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilen Olağanüstü Seçim Genel Kurulu’nda oyların 2208’ini alan Dursun Aydın Özbek, Galatasaray’ın yeni başkanı oldu.

Fransızca ve İngilizce bilen Dursun Aydın Özbek, evlidir ve 2 çocuğu vardır.