
Müsavat Dervişoğlu: "Tayyip Erdoğan vesayetini kaldıralım, Tayyipizm'den Türkiye'yi kurtaralım"
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, yeni anayasa tartışmaları sürerken "yaptığınız anayasa değişikliklerinden kaynaklı olarak Recep Tayyip Erdoğan vesayeti var" ifadelerini kullandı.
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, TBMM'de partisinin haftalık grup toplantısında konuştu. Yeni anayasa tartışmalarının sürdüğü şu günlerde Dervişoğlu konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:
"YAPTIĞINIZ ANAYASA DEĞİŞİKLİKLERİNDEN KAYNAKLI OLARAK ERDOĞAN VESAYETİ VAR"
"'2018'den beri bu milletin başına tek adamlığı siz bela ettiniz. Ayrıca neden şikayet edersiniz ki? Bizleri hayatımızın baharında zindanlara gönderen askeri darbeler sizleri saraylara taşıdı. Yürürlükte olan 1982 anayasasında vesayet yok değil, elbette var. Var ama askeri yönetimlerin vesayetinden ziyade, yaptığınız anayasa değişikliklerinden kaynaklı olarak Recep Tayyip Erdoğan vesayeti var. Gelin, doğru bir iş yapmak isterseniz biz hazırız. Bu anayasadan bütün vesayetlerin izlerini birlikte silelim. İşe de Tayyip Erdoğan vesayetini kaldırmakla başlayalım. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi diye adlandırılan Tayyipizm'den Türkiye'yi el birliğiyle kurtaralım."
"BİR SENE İÇİNDE YÜZDE 70'İNİ KISIRLAŞTIRABİLMEK MÜMKÜNDÜR"
Dervişoğlu sokak hayvanlarıyla ilgili tartışmalara ilişkin "Yüzyıllardır hayvanlara merhamaet gösteren şefkatli bir millet olarak hayvanlarla çocuklar arasında bir tercih yapmadık. Bir sene içinde yüzde 70'inin kısırlaştırabilmek mümkündür. Bu işten el birliğiyle sorumlusunuz. Bu sorumluluğu topluma kim ölsün diye sorarak üzerinizden atamazsınız'' ifadelerini kullandı.
"KOLLUKTA KİMİN KİME OPERASYON YAPTIĞI BELLİ DEĞİL"
İYİ Parti lideri Dervişoğlu Emniyette yapılan operasyonlara ilişkin ''Kollukta kimin kime operasyon yaptığı belli değildir. Hangi tarikat, hangi cemaat derken emniyet ve jandarma İçişleri'nden alınıp neredeyse Diyanet'e bağlanacak seviyeye gelmiştir'' açıklamasında bulundu.