Mustafa Destici : "Türkiye'yi darbe anayasasından kurtarmanın yollarını arıyoruz"

Mustafa Destici : "Türkiye'yi darbe anayasasından kurtarmanın yollarını arıyoruz"

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Osmaniye İl Başkanlığı 6'ncı Kongresi'nde anayasa değişikliği teklifine " evet" demeleri hakkında konuştu.

BBP Osmaniye İl Başkanlığı'nın 6'ncı Olağan Kongresi, Ahmet Şükrü Ersoy Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Kongrede konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye'nin demokratikleştirilmesi, darbe anayasasının değiştirilmesi ve Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesiyle ilgili değişiklikleri desteklediklerini ifade etti.

"CHP, İYİ Parti ve diğer partilerin genel başkanlarını ziyaret ederek, yeni anayasaya destek vermelerini istedik. Hala da bu isteğimizi devam ettiriyoruz. Biz, PKK'nın siyasi uzantısı ve şubesi hariç diğer siyasi partilerin bir araya gelip, Türkiye'yi darbe anayasasından kurtarmanın yollarını arıyoruz" sözlerini ekledi.

"KÜRTLER BİZİM KARDEŞİMİZ."

Destici: "Bazı siyasi partiler, destek kazanmak için Kürt sorununu öne sürüyor. Kürtler bizim kardeşimiz. Biz bugüne kadar kimseyi ayırt etmedik, etmeyiz. Çünkü biz 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' diyen, Şeyh Edebali'nin torunlarıyız. Biz, 'Yaradılanı severiz, Yaradan’dan ötürü' diyen Yunus Emre'nin ayak izlerinin olduğu toprakların evlatlarıyız. Bu nedenle biz, asla insanımızı etnik kökeninden, mezhebinden dolayı ayırmadık, hiçbirine farklı muamele yapmadık."