
Naci Görür Marmara depreminin büyüklüğünü açıkladı! Büyük İstanbul Depremi için korkutan senaryo
Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, beklenen Marmara Depremi ile ilgili endişelendiren açıklamalarda bulundu. Görür depremin büyüklüğüne ilişkin de konuştu.
Prof. Dr. Naci Görür, endişeyle beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili konuştu.
Bilim Akademisi Üyesi Görür, Gemlik Belediyesi tarafından düzenlenen Afet Zararlarını Azaltma Çalıştayı'nda Kuzey Anadolu fayının kırılmasını beklediğini söyleyerek depreme ilişkin önemli uyarılarda bulundu.
"MİNİMUM 7,2 İLE 7,6'YA VARACAK DEPREM BEKLİYORUZ"
Naci Görür konuya ilişkin, "Marmara depreminin geleceğini söylüyoruz. Adalar ve Kumburgaz fayının kırılmasını bekliyoruz. Kuzey Anadolu fayının, kuzey fayının kırılmasını bekliyoruz. Minimum 7,2 ile 7,6’ya varacak deprem bekliyoruz. Gemlik ve Bursa için birinci derece depremden söz ediliyor. Bu iki faydan söz ediyoruz. Sizin için tek tehdit burası değil" ifadelerini kullandı.