Naci Görür'den deprem uyarısı! "Risk var, 1953'de 260 kişi ölmüştü"

Naci Görür'den deprem uyarısı! "Risk var, 1953'de 260 kişi ölmüştü"

Prof. Dr. Naci Görür, Düzce'de meydana gelen depremle ilgili konuşarak, "Bu fay kesiminin Bolu ovasını kesip KAF ile birleştiği yer henüz kırılmadı. Burada sanırım risk var" dedi.

Balıkesir’in Gönen ilçesinde 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, İstanbul ve birçok kentten de hissedildi. Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür ise dün Düzce’de meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki depreme dikkat çekti.

"BURADA SANIRIM RİSK VAR"

Görür, “İkinci bir deprem de Sarıçökek- Kaynaşlı, Düzce'de. 4,3 büyüklükte ve KAF üzerinde. Deprem üreten fay kesimi 1999'da Bolu Dağı Tüneline kadar kırılmıştı. Bu fay kesiminin Bolu ovasını kesip KAF ile birleştiği yer henüz kırılmadı. Burada sanırım risk var.” ifadelerini kullandı.

1.jpg

"1953'TE 260 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ"

Balıkesir'deki depreme de değinen Görür, "Balıkesir, Tahtalı-Gönen’de 4,8’lik deprem oldu. Deprem Sarıköy Fayı üzerinde. Bu fayın güneyindeki Yenice-Gönen fayında 1953 yılında deprem olmuş ve 260 kişi ölmüştü." dedi.

2.jpg