Nagehan Alçı hakim karşısında!

Nagehan Alçı hakim karşısında!

Habertürk yazarı Nagehan Alçı'nın, hakim Hakkı Yalçınkaya’ya hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın sürdüğü öğrenildi.

Alçı, 15 Haziran 2018’de yayınlanan ‘O utanç verici karara Adalet Bakanı’nın tepkisi’ adlı yazısında, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Hakkı Yalçınkaya’yı “Maalesef bugün hâlâ Birey haklarını önemsemeyen hâkim-savcı zihniyeti yer yer hükümranlığını sürdürüyor” ifadeleriyle eleştirmiş ve “Hrant Dink ve oğlu Arat Dink’i sadece Ermeni oldukları için mahkûm eden ve Hrant Dink’i ölüme götüren o malum kararı veren hâkim Hakkı Yalçınkaya, Asliye Ceza Hâkimi olarak görev yapıyor” ifadesini kullanmıştı.

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Hakkı Yalçınkaya, yazı yayınlandıktan 2 yıl sonra, kendisine hakaret ettiği iddiasıyla gazeteci Nagehan Alçı'dan şikayetçi oldu. Yalçınkaya, yazının ‘hakaret ve iftira içerikli’ olduğunu öne sürerek, ‘kendisinin terör örgütlerine hedef gösterildiğini’ iddia etti.

Şikâyet üzerine başlatılan soruşturma sonunda Nagehan Alçı'nın "alenen hakaret" suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması talebiyle dava açıldığı öğrenildi.

Alçı’nın bugün İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına başlandığı bilinmekte.