
Nagehan Alçı'dan Canan Kaftancıoğlu kararına sert tepki: Mansur Yavaş ve Ümit Özdağ'a seslendi...
Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Yargıtay'ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu kararına ilişkin sert eleştirilerde bulundu.
Yargıtay'ın Canan Kaftancıoğlu kararına, Karadeniz ziyaretinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile aynı fotoğraf karesinde yer aldığı için hedef haline gelen Nagehan Alçı'dan da tepki geldi.
Nagehan Alçı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım, "Kaftancıoğlu'na yapılan hukuk cinayetidir. Bu rezaleti kabul etmiyorum" dedi.
Alçı, konuyla ilgili Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a da seslendi ve şunları söyledi:
"ÖZDAĞ SARI MUHALEFET OLUP OLMADIĞINI MİLLETE GÖSTERECEK"
"Canan Kaftancıoğlu’nun yaşadığı hukuk cinayeti, özellikle Zafer Partililer ve İYİ Partililer için bir demokrasi imtihanı. Bu haksızlığa karşı susacaklar mı? En başta Ümit Özdağ bu hukuksuzluğa karşı susacak mı? Özdağ bugün sarı muhalefet olup olmadığını bu millete gösterecek..."
Ümit Özdağ'ın yanıtı sert oldu. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ şu ifadelerle Alçı'yı hedef aldı:
"HİLAL KAPLAN'I VE NAGEHAN ALÇI'YI..."
"Hilal Kaplan'ı ve Nagehan Alçı'yı teröre övgü ve devlet görevlilerine hakaretten Canan Kaftancıoğlu ile aynı hapishaneye koymuyorsanız, adaletten bahsetmeyin!
Adalet, aynı suça aynı ceza demektir.
Kaplan ve Alçı'yı ödüllendir, Kaftancıoğlu'nu hapse at.
Ak Parti adaleti..."
Hilal Kaplan'ı ve Nagehan Alçı'yı teröre övgü ve devlet görevlilerine hakaretten Canan Kaftancıoğlu ile aynı hapishaneye koymuyorsanız, adaletten bahsetmeyin!
— Ümit Özdağ (@umitozdag) May 12, 2022
Adalet, aynı suça aynı ceza demektir.
Kaplan ve Alçı'yı ödüllendir, Kaftancıoğlu'nu hapse at.
Ak Parti adaleti... https://t.co/3JsoGl47RR
"BU HUKUK CİNAYETİNE SESSİZ Mİ KALACAKSINIZ MANSUR BEY?"
"CHP’li Mansur Yavaş’a sesleniyorum.. Canan Kaftancıoğlu siyasi yasak aldı ve bu gece hapse giriyor. Bu hukuk cinayetine karşı da sessiz mi kalacaksınız Mansur Bey? Osman Kavala’ya yapılanlara 5 senedir sustunuz. Kaftancıoğlu hapse girmek üzere. Yine mi susacaksınız Sayın Yavaş?"
"EN BÜYÜK MİRAS ADALETLE HÜKMETMEKTİR"
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından, Yargıtay'ın Canan Kaftancıoğlu kararına ilişkin paylaşımda bulunarak, "Sayın Canan Kaftancıoğlu'na verilen karar vicdanlarda hukukun değişmez evrensel ilkeleriyle değil, maalesef siyasetle yer etti. Hukuk haktır. Gençlerimize bırakacağımız en büyük miras adaletle hükmetmektir." dedi.
“Bir saat adaletle hükmetmek, bin sene ibadet etmekten daha hayırlıdır.”
— Mansur Yavaş (@mansuryavas06) May 12, 2022
Sn. @Canan_Kaftanci’na verilen karar vicdanlarda hukukun değişmez evrensel ilkeleriyle değil, maalesef siyasetle yer etti.
Hukuk haktır.
Gençlerimize bırakacağımız en büyük miras adaletle hükmetmektir.