Ne İmamoğlu ne Yavaş ne Kurum ne de Altınok! İşte ABD seçim anketi! Joe Biden mi önde Donald Trump mı?

Ne İmamoğlu ne Yavaş ne Kurum ne de Altınok! İşte ABD seçim anketi! Joe Biden mi önde Donald Trump mı?

ABD'de yıl sonu yapılacak seçimler için yapılan anket sonucu ortaya çıktı. Peki, NYT'nin anketinde Joe Biden mi yoksa Donald Trump mı önde?

New York Times/Siena College ortaklığı ile yapılan ABD seçim anketinde Demokrat Parti ile Cumhuriyetçi Parti başkan adayları arasındaki son durum ortaya çıktı.

TRUMP, BIDEN'IN 5 PUAN ÖNÜNDE

ABD’de kasımdaki başkanlık seçimleri için son ankete göre Başkan Joe Biden, eski başkan Donald Trump’ın beş puan gerisinde kaldı.

Ulusal düzeydeki ankete katılan seçmenlerin yüzde 43’ü 5 Kasım’da Biden’a oy vereceklerini söyledi, Trump’ı seçeceklerini belirtenlerin oranıysa yüzde 48 çıktı.

2020’deki başkanlık seçimlerinde Biden‘a oy verenlerin yüzde 83’ü kasımda ikinci kez aynı adayı destekleyebileceklerini, aynı yıl Trump‘a oy verenlerin yüzde 97’si de yeniden kendisi için oy kullanacaklarını kaydetti.

ABD SEÇMENİ GİDİŞATI İYİ GÖRMÜYOR

Ankete katılanların yüzde 47’si Biden’ın ‘görevini yürütme biçimini kesinlikle onaylamadığını’, her dört katılımcıdan biri ‘ülkenin yanlış yöne gittiğini’ düşündüğünü belirtti.

NYT ve Sienna ortaklığında aynı sorularla geçen yılki ankette de Trump, kayıtlı seçmenlerde Biden’ın iki puan önünde çıkmış ancak ‘Seçiciler Kurulu’ (Electoral College) delegeleri açısından Biden, iki puanla Trump’ı geride bırakmıştı.

25-28 Şubat’ta düzenlenen ankete her iki partiden rastgele seçilen 980 kayıtlı seçmenin katıldığı bildirildi.