Nesrin Sipahi mi öldü Nesrin Ersipahi mi? Asılsız ölüm haberi kafaları karıştırdı

Nesrin Sipahi mi öldü Nesrin Ersipahi mi? Asılsız ölüm haberi kafaları karıştırdı

Ünlü sanatçı Nesrin Sipahi'nin öldüğüne ilişkin haberler gündeme bomba gibi düştü. Ancak durum kısa süre sonra ortaya çıktı. Asıl vefat edenin Türk sanat müziği sanatçısı Nesrin Ersipahi olduğu belirtildi.

Sosyal medyada asılsız ölüm haberi yayılan ünlüler arasına Nesrin Sipahi'nin adı da eklendi. Türk sanat müziği sanatçısı Nesrin Ersipahi hayatını kaybetti. Ancak birçok kişi vefat edenin 'Yaşa Fenerbahçe' marşını da söyleyen Nesrin Sipahi olduğunu sandı. Ortalık karıştı.

ekran-goruntusu-2024-03-17-112422.png

60’lı yılların önemli assolistlerinden, devlet sanatçısı unvanlı Nesrin Sipahi’nin hayatını kaybettiğine yönelik ortaya atılan iddia sevenlerini yıktı. Onur Akay’ın sosyal medyada duyurduğu haber internette yayılırken, bu haberin doğru olmadığı kısa sürede ortaya çıktı.

"ŞOK İÇİNDEYİZ"

Sipahi’nin menajeri Zeynep Göktürk, “Şu an Nesrin Hanım’la birlikteyiz. Bu yalan haber nereden çıktı, şok içindeyiz. Nesrin Hanım gayet sağlıklı. Bugün de yeni yaptığı düetle ilgili bir toplantısı var. Yakında şarkısı piyasaya çıkacak” dedi.

VEFAT EDEN NESRİN ERSİPAHİ'DİR

Onur Akay ise daha sonra ‘editör hatası’ yapıldığını açıkladı: “Vefat eden sanatçımız Nesrin Sipahi değil, Türk sanat müziği sanatçısı Nesrin Ersipahi’dir. İsimlerin yakın olmasından dolayı, maalesef ki editör arkadaşlarımız bir karışıklık yaşamış.”

ekran-goruntusu-2024-03-17-112432.png

 

NESRİN ERSİPAHİ KİMDİR?

İskenderun'da dünyaya gelen Nesrin Ersipahi, İskenderun Musiki Cemiyeti'ne girerek ilk musiki derslerini aldı. Bestekâr ve TRT Müzik Dairesi Eski Başkan Yardımcısı Özgen Gürbüz başta olmak üzere, birçok değerli ustadan nota, usul, nazariyat ve repertuar dersleri aldı.

Alâeddin Yavaşça imzalı sertifikası da bulunan Nesrin Ersipahi, "Sevde Gör Gülüm" adlı 12 eserden oluşan CD'si ile dikkat çekti. Klasik Türk sanat müziğine yönelen sanatçının, TRT denetiminden geçen çeşitli radyo ve televizyon programlarında yayınlanan 29 eserlik 2 ayrı tanıtım CD'si de bulunuyor. Ersipahi, çok sayıda konserde de solist olarak sahneye çıktı.

ekran-goruntusu-2024-03-17-112415.png

NESRİN SİPAHİ KİMDİR?

Nesrin Sipahi, Türkiye Cumhuriyeti'nin yetiştirdiği önemli sanatçılardan biriydi. 60’lı yılların önde gelen assolistlerinden biri olarak müzik dünyasına damga vuran Sipahi, sahip olduğu eşsiz sesi ve müzikal yeteneğiyle iz bıraktı. 1934 yılında İstanbul'da doğan Nesrin Sipahi, müzik eğitimine klasik batı müziği ve şan dersleri alarak başladı. Klasik Türk müziğine olan yeteneği sayesinde büyük bestekar Şerif İçli'den dersler aldı ve kısa sürede adından söz ettirmeye başladı. 1953 yılında TRT Ankara Radyosu'nda kadrolu sanatçı olarak göreve başlayan Sipahi, Ferit Ruşen Kam, Refik Ahmet Sevengil, Halil Bedii Yönetken gibi dönemin önemli isimleriyle birlikte çalıştı.

Nesrin Sipahi'nin adını Türkiye'nin en ünlü marşlarından biri olan "Yaşa Fenerbahçe" ile duyuran sanatçı, 1974 yılında o dönemin Fenerbahçe futbolcularıyla kulübün bilinen ilk marşını seslendirdi. Bu eserle birlikte geniş kitlelere ulaşan Sipahi, müzik tarihine unutulmaz bir iz bıraktı. Uzun ve başarılı müzik kariyeri boyunca birçok ödüle layık görülen Nesrin Sipahi, 1998 yılında Kültür Bakanlığı tarafından devlet sanatçısı unvanına layık görüldü. Ayrıca, müziğe katkılarından dolayı 2016 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü'ne layık görülen sanatçı, Türk müziğinin önemli isimleri arasında yer aldı. Türk müziğinin önemli isimlerinden biri olan Nesrin Sipahi'nin ani gelişen bir rahatsızlık sonucu hayatını kaybetmesi, müzik dünyasını derin bir üzüntüye boğdu. Sanat camiası ve sevenleri, Sipahi'nin müziğe ve sanata katkılarını her zaman hatırlayacak ve özleyecektir.