Netflix o yasakla para kazanmayı amaçlıyor! Bugünden itibaren Türkiye'de de uygulanacak

Netflix o yasakla para kazanmayı amaçlıyor! Bugünden itibaren Türkiye'de de uygulanacak

Netflix, bugünden itibaren şifre paylaşımı kısıtlamasını Türkiye dahil tüm ülkelerde uygulamaya başladı. Artık kullanıcılar Netflix'te hesap paylaşımı yapamayacak.

Hesap paylaşımı kısıtlamasını bir süredir birkaç ülkede uygulayan Netflix düğmeye bastı. Bugünden itibaren tüm dünyada hesap paylaşımı sona erdi. Dijital platform, bugünden itibaren Hindistan ve diğer ülkelerdeki abonelerine şifre paylaşımı kısıtlaması getirdiğini duyurdu. Türkiye'deki aboneler de e-posta almaya başladı.

GEÇTİĞİMİZ YIL BAŞLADI

Netflix abonelerini üzecek hesap paylaşımı kısıtlamasını geçtiğimiz yıl test etmeye başlamıştı ve 2023'te Kanada, Yeni Zelanda, Portekiz, İspanya ve Amerika dahil olmak üzere bir dizi başka ülkeyi de kapsayacak şekilde bu uygulamayı genişletti. Şirket, şifresini paylaşmak isteyenlerin ek ödeme yapmaları gerektiğini belirtti.

EK HESAP İÇİN PARA ÖDENİYOR

Popüler içerik izleme platformu Netflix, şifre paylaşımına yönelik uzun süredir konuşulan önlemlerine başladı. Buna göre artık ABD'deki kullanıcılar ayda 8 dolar karşılığında hesap bilgilerini başkalarıyla paylaşabilecekler.

Bir süredir kullanıcıların şifre paylaşımı yaparak hesabı çok sayıda kişinin kullanmasına karşı güvenlik önlemi alacağı söylenen Netflix, harekete geçti.

Şirket, ABD'li müşterileri için oluşturduğu yeni ücretler tarifesini açıkladı. Buna göre, Netflix, kullanıcıların ayda ek 8 dolar karşılığında hesap bilgilerini paylaşabileceğini duyurdu. İngiltere'de ise bu ücret 5 sterlin olarak belirlendi. Bu seçenekleri yalnızca standart ve premium planını kullanan müşteriler tarafından kullanılabileceği belirtildi.